Celvedis: Summertime, Zemgaļi, Teikas svētki, beach party u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pēc trakajām festivāla nedēļām aicinām izvēlēties ko mierīgāku vasaras atpūtai! Brauc, skaties, uzzini un izbaudi - šajās brīvdienās gaidāms dikten silts laiks!

PILSĒTSVĒTKI

Arī Teikai savi svētki

Rīgas Teikas apkaimes biedrība 12. augustā rīkos pirmos Teikas apkaimes svētkus, kuros uzstāsies «Jauno Jāņu orķestris», informē biedrības priekšsēdētāja Selīna Vancāne. Apkaimes svētku svinības Rīgas Teikas vidusskolas teritorijā sāksies jau no plkst.11, līdz plkst.15 notiks dažādas radošās darbnīcas. Teikas vēstures darbnīcā un cituviet pasākumu programmu vadīs aktieris Imants Vekmanis. Būs dažādas spēles, balvas un atrakcijas. Tāpat pasākuma laikā būs iespēja iegādāties Teikā tapušas uzkodas. Svētku noslēgumā gida pavadībā notiks neliela ekskursijā pa Teikas vēsturiski nozīmīgām vietām.

Foto: publicitātes

Aicina uz Mīlgrāvja krastmalas svētkiem

Svētdien, 13. augustā, Vecmīlgrāvī, Meldru ielā jau septīto reizi norisināsies Mīlgrāvja krastmalas svētki, ko organizē Vecmīlgrāvja attīstības biedrība ar Rīgas Brīvostas pārvaldes atbalstu. Mīlgrāvja krastmalas svētki 2017 notiks Vecmīlgrāvja promenādē, kas izveidota Daugavas krastā un ir iecienīta Vecmīlgrāvja ģimeņu pastaigu vieta, tie aicina gan lielus, gan mazus, jo interesanti būs ikvienam. Turklāt visas aktivitātes būs bez maksas.

Foto: publicitātes

Ķemeru svētki

Ar plašu kultūras un izklaides pasākumu programmu nedēļas nogalē, 11.-13. augustā, tiks rīkoti tradicionālie Ķemeru svētki. Arī šogad, kad Ķemeru Nacionālais parks svin savu divdesmitgadi, Dabas aizsardzības pārvalde iesaistījusies to organizēšanā, sadarbībā ar vietējiem gidiem, iestādēm un uzņēmējiem piedāvājot svētku apmeklētājiem īpaši daudzveidīgas iespējas ekskursijās, interaktīvās spēlēs, izstādē un kino seansos iepazīt Ķemeru Nacionālā parka dabas bagātības.

Foto: publicitātes

FESTIVĀLI

«Summertime – ielūdz Inese Galante»

Starptautiskā mūzikas festivāla «Summertime – ielūdz Inese Galante» trešā diena pārsteigts klausītājus ar kolorītu ņūdžezu: 11. augustā uz Dzintaru koncertzāles skatuves pirmo reizi Latvijā uzstāsies spilgtais ansamblis «Club des Belugas» (Vācija) ar saulainajā Kalifornijā dzimušo harismātisko solisti Brendu Boikinu. «Summertime – ielūdz Inese Galante» ceturtajā dienā klausītājus priecēs viens no spilgtākajiem jaunajiem Latvijas pianistiem Reinis Zariņš. 12. augustā Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē Reinis, trīskārtējs Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts, uzstāsies publikas priekšā ar savu unikālo programmu, kura ir patiess klasiskās mūzikas paraugs. Bet 12. augustā Dzintaru koncertzāles Lielajā zālē 20.00 BALKĀNI ITĀLIJĀ. KLEZMERATA FIORENTINA. Ansamblī Klezmerata Fiorentina (Itālija) apvienojušies četri virtuozi no pazīstamā Itālijas simfoniskās un operas mūzikas orķestra, Florences Orchestra del Maggio Musicale mūziķi – Igors Poļesickis (Igor Polesitsky, vijole), Rikardo Kročila (Riccardo Crocilla, klarnete), Francisko Furlaničs (Francesco Furlanich, akordeons) un Rikardo Donati (Riccardo Donati, kontrabass). Tikai Gala Galante koncertā 13. augustā kopā ar Inesi Galanti klausītājiem ir iespēja redzēt uz vienas skatuves zvaigžņu sastāvu: apburošu mecosoprānu Oļesju Petrovu (Олеся Петрова, Krievija), izcilus latviešu vokālistus Sergeju Jēgeru un Intaru Busuli, leģendāro džeza pianistu Daniilu Krāmeru (Даниил Крамер, Krievija), ņūdžeza kolektīvu Club des Belugas (Vācija) un citus, kas būs festivāla organizatoru sarūpēts pārsteigums. Pie diriģenta pults stāsies festivāla mākslinieciskais vadītājs Ekharts Viciks (Ekhart Wycik, Vācija).

Foto: publicitātes

PASĀKUMI

«Vecāķu Beach Party 2017»

Viens no šā gada lielākajiem un aizraujošākajiem sportiska rakstura un izklaides labdarības pasākumiem jau 12. - 13. augustā Vecāķu pludmalē! Šo pasākumu atklāsim plkst. 11.00 un noslēgsim nākamās dienas rītā plkst. 5.00. Mūs priecēs tādas sportiskās aktivitātes kā skriešanas maratons (1,5 km, 5 km un 10 km distances), joga ar BikramYoga, rīta rosme, bet iztrakosimies kopā Zumbu deju fitnesa maratonā. Vecāķu pludmali apgriezīsim kājām gaisā kopā ar tādiem māksliniekiem kā Andris Kivičs, Miks Dukurs, Liene Šomase ar radošās studijas audzēkņiem un DJ Battle konkursu. Pasākuma laikā mūs priecēs paraugdemonstrējumi: Street Workout, Hip Hop Dance, Break Dance, būs arī radošās darbnīcas, prāta spēles un atrakcijas bērniem.

Foto: publicitātes

Noslēdzošais vasaras «Open’er diz.aina»

Sestdien, 12. augustā, norisināsies rīdzinieku un pilsētas viesu iemīļotais Diz.aina tirgus, kurā piedalīsies ap 100 Baltijas dizaineru. Tirgus dalībnieki piedāvās īpaši krāsainas kolekcijas, gatavojoties jaunajam mācību gadam, kā arī par īpašām cenām izpārdos šīs vasaras aktuālos modeļus. Tirdziņš pēdējo reizi notiks brīvdabā «New Hanza» teritorijā (pie Pillar biroja), Pulkveža Brieža ielā 28A. Diz.aina tirgus ir vieta, kurā Baltijas dizaineri prezentē savus produktus plašākai sabiedrībai par draudzīgākām cenām. Ikvienam interesentam ir iespēja aplūkot un iegādāties apģērbu dažādām gaumēm, krāšņus un netipiskus aksesuārus, neierastus keramikas traukus, krāšņumlietas ikvienam ģimenes pārstāvim, kā arī oriģinālus mākslas produktus.

Foto: publicitātes

Tērvetē tradicionālie Zemgaļu svētki

Nedēļas nogalē 12. un 13. augustā nu jau četrpadsmito gadu Tērvete aicina uz Zemgaļu svētkiem, kas ir guvuši lielu atzinību Latvijas iedzīvotāju un kaimiņvalstu vēstures interesentu vidū. Šogad svētki norisināsies XII gs. Tērvetes koka pils pagalmā un līdzās esošajā estrādē. Šā gada svētku tēma - 730 gadi, kopš norisinājās Garozas kauja, kas bija viena no lielākajām kaujām Ziemeļu krusta karos starp zemgaļiem un Livonijas ordeni.

Foto: publicitātes

KONCERTI

Rēzeknē uzstāsies «Mielavs un taurētāji»

12. augustā koncertzālē «Gors» koncertēs apvienība «Mielavs un taurētāji», atskaņojot grupu «Jauns Mēness» un «Mielavs un pārcēlāji» dziesmas, ko taurētāju sastāvam aranžējis Gints Sola, informē koncertzāles pārstāve Edīte Husare. Apvienībā līdzās Ainaram Mielavam (balss, mutes ermoņikas) muzicē Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pūšamo instrumentu meistari - Jānis Porietis (trompete, flīģeļhorns), Raivis Māgurs (tuba), Artūrs Šults (mežrags), Kaspars Majors (trombons) un Edgars Bārzdiņš (trompete). Tāpat mūziķiem pievienojies arī grupu «Jauns mēness» un «Mielavs un pārcēlāji» bundzinieks Juris Kroičs.

Foto: publicitātes

Cēsīs koncertēs Džons Lemke

12. augustā terasē «Zaļa zāle» Cēsīs noslēgsies šīs vasaras koncertu sērija «Zemlika nāk…», kad savu pirmo un vienīgo koncertu Latvijā sniegs komponists, skaņas dizainers un elektroniskās mūzikas mākslinieks Džons Lemke (John Lemke) no Glāzgovas Skotijā. Džona Lemkes koncerts būs trešais un šīs vasaras sēriju «Zemlika nāk…» terasē «Zaļa zāle» Cēsīs noslēdzošais.

Foto: publicitātes

IZRĀDES

Liepājas teātris Rīgā rādīs izrādes «Mēnesis uz laukiem», «Precības» un «Piafa»

Kā ierasts, augustā Liepājas teātris viesosies Rīgā, lai parādītu trīs iestudējumus – 11.augusta vakarā Dailes teātrī Nikolaja Gogoļa komēdija «Precības», bet 12. augusta vakarā Dailes teātrī muzikālais dzīvesstāsts «Piafa», kuram par pamatu ņemta Pemas Džemsas luga. Kustību izrāde «Precības», kuru Liepājas teātrī iestudēja horeogrāfs un režisors no Krievijas Sergejs Zemļanskis, pirmizrādi piedzīvoja šā gada martā, izpelnoties gan skatītāju, gan profesionālo vērtētāju atzinību. Savukārt izrāde «Piafa», kas vēsta par leģendārās franču dziedātājas Edītes Piafas likteni, Liepājas teātrī režisores Lauras Grozas-Ķiberes vadībā tapa 2013. gadā un joprojām ir viena no teātra visapmeklētākajām un skatītāju mīlētākajām izrādēm. Par Piafas lomas atveidojumu Agnese Jēkabsone saņēmusi «Spēlmaņu nakts» Gada aktrises balvu.

Foto: publicitātes

«Tobāgo» Kandavā un Bauskā

Šīs vasaras «Tobāgo!» izrādēs, kas būs skatāmas visā Latvijā, piedalīsies aktieri Aija Dzērve, Mārcis Maņjakovs, Olga Dreģe, Indra Briķe, Jānis Paukštello, Katrīne Pasternaka, Juris Kalniņš, Andris Bērziņš, Madara Botmane, Sarmīte Rubule, Juris Gornavs u.c., kā arī dejotāji. Visās izrādēs pie klavierēm būs pats mūzikas autors – komponists Uldis Marhilevičs, kurš vienlaikus iejutīsies Stāstnieka lomā. Izrādes scenogrāfs, tāpat kā pirms 15 gadiem, būs Aigars Ozoliņš, bet horeogrāfiju veidos jaunais horeogrāfs Jānis Bērziņš.

  • 11.augustā plkst.19 Kandavas estrādē
  • 12.augustā plkst.16 Bauskas estrādē
Foto: publicitātes

«UgunsGrēka» aktieri atkal satiekas izrādē «Saimnieks meklē saimnieci»

Daudzu latviešu iemīļotā seriāla «UgunsGrēks» aktieri atkal izbauda kopīgu vasaru, turpinot tūri pa Latvijas pilsētu brīvdabas estrādēm ar izrāžu apvienības «Pannas Teātris» komēdiju «Saimnieks meklē saimnieci». Ģirts Ķesteris, Daiga Gaismiņa, Zane Daudziņa vai Līga Zeļģe, Madara Melne-Tomsone, Aldis Siliņš – šie seriāla zināmie aktieri satiekas jau otro vasaru Jura Rijnieka režijā iestudētajā komēdijā «Saimnieks meklē saimnieci», kas ļauj skatītājiem izsmieties ne tikai par mīlas trijstūra radītajām peripetijām, bet arī par televīzijas šovu spožumu un postu. 11. augustā Aizputē.

Foto: publicitātes

Dikļos notiks amatierteātru festivāls «Spēlmaņu svētki 2017»

12.augustā Kocēnu novada Dikļos jau 21.reizi norisināsies «Spēlmaņu svētki», kur pulcēsies amatierteātri no visas Latvijas. Pasākums visas dienas garumā piedāvās saistošu programmu gan pašiem dalībniekiem, gan ikvienam teātra mākslas cienītājam. Plkst. 23.00 Neikenkalna dabas koncertzālē noslēguma pasākumā sveiks festivāla labākās aktrises un aktierus, nosauks labākās izrādes. Pasākumu beigās norisināsies ar balle kopā ar grupu «Vilx».

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu