Atnācu, ieraudzīju, apēdu - «Street Food festivāls» Kalnciema kvartālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

9.augustā no plkst. 18.00 līdz 23.00 Kalnciema kvartāla pagalmā norisināsies jau otrais Street Food festivāla pasākums.

Street Food festivāla atklāšanas pasākumā pulcējās vairāk nekā 2000 cilvēku, kuri varēja iepazīt un baudīt tādu iecienītu restorānu kā «Ferma», «Valtera restorāns», «Muusu Terase», «Rocket Bean Roastery», kā arī ēdienu kultūras entuziastu «Mesty Gourmet», «Fans of Oyster», «Rullējums» un «Bolderājas kebabs» skatījumu par Street Food kultūru.

Slow Food Riga prezidents, šefpavārs Mārtiņš Rītiņš: «Šis ir fenomenāls pasākums! Street food pārņem pasauli, un restorāniem būtu jāsāk satraukties. Man ļoti patīk tā burzma, kas te ir, tie cilvēki - tas ir fenomenāli!»

Šo trešdien, 9.augustā, Street Food festivāla apmeklētājiem būs iespēja sastapt vēl vairāk ēdināšanas jomas profesionāļu un nobaudīt lieliskas maltītes arī no Dikļu pils restorāna, izmēģināt brīvdabas meksikāņu virtuvi «El Santo X», ēdienu entuziastu «Baobabs» piedāvājumu un nokļūt veģetāriešu paradīzē - «Asparagoos». Turpināsies arī bērnu iecienītais cukurvates šovs no «Party House Riga» un sportiskas aktivitātes kopā ar futbola skolu «Metta».

Par pasākuma muzikālo noskaņu rūpēsies DJ Get Dizzy, teritorija būs iekārtota tā, lai apmeklētāji varētu nesteidzīgi baudīt ēdienus un dzērienus dārzā pie galdiņiem un lai ikviens varētu saņemt ātrāk, nogaršot vairāk un baudīt ilgāk kāroto!

Kalnciema kvartāls sadarbībā ar «Mesty Gourmet» ir sācis un turpina Latvijā vēl nebijušu pasākumu sēriju - turpmāk katru trešdienu, kamēr vien vasara mūs lutinās, Kalnciema kvartāla Street Food festivāla pasākumos būs iespēja sastapt ēdināšanas jomas interesantākos profesionāļus un entuziastus, nobaudīt lieliskas, speciāli šim pasākumam gatavotas maltītes, malkot labu vīnu, atpūsties brīvā dabā mūzikas pavadībā draugu lokā vai ar ģimeni, jo pasākumā paredzētas aktivitātes arī bērniem.

Sekojot pasaules tendencēm, ilgstoši interesējoties par ēdienu kultūru, iespaidojoties no citu un pašu pieredzes stāstiem un redzētā citās zemēs, Kalnciema kvartāls un «Mesty Gourmet» vēlas aktīvāk popularizēt Street Food kultūru arī Latvijā. Kalnciema kvartāls ar savu ilggadējo pieredzi, rūpējoties par kvalitatīvas, vietējas izcelsmes pārtiku pilsētā, ir īstā vieta šāda pasākuma veiksmīgai norisei.

Street Food raksturīgas divas pazīmes - ēdiens tiek gatavots «uz ielas» visu acu priekšā ēdienu busiņos, teltīs, uz grila vai citām iekārtām. Otrā - ēdiens tiek pasniegts jau pilnībā gatavs, ēdams uzreiz un turpat. Vēl svarīgi, ka ielu ēdieni ir lētāki nekā restorānu piedāvātais, bet bieži vien izceļas ar oriģinālām pagatavošanas tehnikām, dažādām inovācijām un prasmi īsā laika posmā kvalitatīvi apkalpot lielu cilvēku skaitu.

Pasākums ir bez ieejas maksas, un piedāvātajiem ēdieniem ir īpaši draudzīgas cenas. Turpmāk Street Food festivāls paredzēts katru trešdienas vakaru, katru reizi piesaistot jaunus dalībniekus. Starp citu, festivāls ir draudzīgs arī suņiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu