Ceļvedis: «Summer Sound», opersvētki un džezs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šīs brīvdienas noteikti paliks atmiņā, jo divu dienu vietā mums iekritušas veselas trīs (arī pirmdiena, 1. maijs - starptautiskā strādnieku solidaritātes diena) izklaides iespējas patiešām ir plašas! Uz lielā ekrāna iznāk ilgi gaidītais komiksu grāvējs «Guardians of the Galaxy Vol. 2» (Galaktikas sargi: 2. daļa), sestdien visā Latvijā dažādi Dejas dienas pasākumi, galu galā ar laiks kļūs siltāks, un var doties apceļot dzimto zemi.

«Summer Sound»

Siguldas Opermūzikas svētki

Piektdien plkst.19 ar Svētku uvertīru Siguldas jaunās pils dārzā sāksies 25. Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki, kas ilgs līdz 30. jūlijam. Ieskaņas koncertā uzstāsies jaunie mākslinieki - Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Gada balvas ieguvējs pianists Daumants Liepiņš, tenors Kristaps Ivanovs, vijolniece Madara Liepiņa, klarnetists Artūrs Perts un citi. Sestdien plkst.15 Siguldas Jaunās pils dārzā notiks koncerts «Jaunie talanti». Svētku programma turpināsies plkst.19.45, kad pirms operas «Falstafs» brīvdabas iestudējuma svētku viesus sagaidīs «Jubilejas uvertīra» - Opermūzikas svētku 25 gados iestudēto operu ārijas vinila platēs. Pie diriģenta pults - DJ Žanis. Plkst.21 Siguldas pilsdrupu estrādi pieskandinās viens no nozīmīgākajiem Opermūzikas svētku notikumiem - Džuzepes Verdi pēdējās operas «Falstafs» brīvdabas oriģināliestudējums, kura režisors - Guntis Gailītis, diriģents - Atvars Lakstīgala.

Sestdienas pusnaktī pēc operas izrādes Siguldas pils kompleksā apmeklētājus priecēs īpašais «Operas nakts restorāns». Par restorāna muzikālo noformējumu parūpēsies dziedātāja Ieva Kerēvica programmā «Interpretācijas», kurā atpazīstamas pasaules džeza un popmūzikas melodijas, kā arī latviešu mūzikas pērles tiek aranžētas un interpretētas Ievas un viņas domubiedru izpildījumā.

Foto: publicitātes

Latvijas Dziesminieku un tautas saiets

No piektdienas līdz 30. jūlijam Jaunpiebalgas novada dabas saimniecībā «Lielkrūzes» notiks astotais «Latvijas Dziesminieku un tautas saiets». Par saieta vadmotīvu viens no tā aizsācējiem dziesminieks Uldis Kākulis šogad izvēlējies dainu tekstu: «No zobena Saule lēca». Dziesmas un koncerti piepildīs visas trīs pasākuma dienas. Piektdienas vakarā saietu ieskandinās krāsains koncerts «Es kaldinu zobentiņu», kurā piedalīsies gan jaunie dziesminieki, gan tie, kas meklē jaunas, netradicionālas skaņas, instrumentus, salikumus un izpausmes veidus.

Sestdienas koncerti kārtosies trīs kārtās - pa dienu notiks individuālie koncerti tiem tautā iemīļotajiem dziesminiekiem, kam sakrājies vairāk ko teikt. Šeit dzirdēsim pēdējā gada laikā tapušo. Pamīšus notiks dziesminieku «pudurīšu» koncerti, kuros savā starpā saspēlēsies un sadziedāsies tie, kam labāk tīk uzstāties brīvā atmosfērā nevis uz skatuves. Sestdienas vakarā - dziesminieku lielkoncerts, kur vienuviet tiksies Latvijas labākie un iemīļotākie dziesminieki. Neizpaliks arī nakts sadziedāšanās pie ugunskuriem.

Foto: publicitātes

Ventspilī ielu sporta un kultūras festivāls «Ghetto Games»

No piektdienas līdz 30. jūlijam Ventspilī norisināsies jauniešu ielu sporta un kultūras festivāls «Ghetto Games». Festivālā piedalīsies 1300 sportistu no 20 pasaules valstīm, pārstāvot 13 dažādus sporta veidus. Pirmo reizi festivāla vēsturē notiks arī Latvijas čempionāts SUP jeb «standup» airēšanā. Festivāls tiks atklāts 28. jūlijā Ventspils Piedzīvojumu Parkā ar Baltijas čempionātu veikbordā un starptautiskajām «BMX Dirt» sacensībām, kurās piedalīsies sportisti no Eiropas, kā arī īpašie viesi no ASV.

«World Jazz Festival 2017»

Ceturtdien Doma laukumā norisinājās festivāla «World Jazz Festival 2017» atklāšana, kurā uzstājās Andrejs Kondakovs kopā ar «Brazil All Stars», grupa «Pieneņu vīns» u.c. Festivālu atklāja tradicionālais džezmeņu gājiens cauri Vecrīgai. Festivāls Rīgā norizinās 27. jūlijā un 28. jūlijā. Tajā uzstāsies itāļu soulmūzikas zvaigzne Mario Bjondi un leģendārais ģitārists Džons Skofīlds.

Turpinās Cēsu Mākslas festivāls

Cēsu Mākslas festivāla trešajā norises nedēļā sāksies muzikālā programma ar pianista Reiņa Zariņa un nīderlandiešu gleznotājas Marileņes Šiltkampas performanci un talantīgajam dejotājam Aleksejam Avečkinam veltītu baleta vakaru. Turpināsies lekciju cikls par laikmetīgo mākslu un atkal pārsteigs kino uz Gaujas upes pie Ērgļu klintīm.

Saules festivāls

No 28. jūlija līdz 30. jūlijam trešo reizi atpūtas kompleksā «Ievu līcis» Ķeguma novadā notiks «Saules festivāls».

Festivālu aizsāks folkloras kopas «Delve» latviskās dzīvesziņas pazinēji Aina un Gvido Tobji.

Abus festivāla rītus notiks hatha joga, konceptnodarbības un nūjošana. Pa dienu notiks dažādas radošās darbnīcas, kā podniecība, kur katrs varēs izmēģināt izveidot sev trauku, kuru varēs arī paņemt uz mājām. Būs arī aromterapijas nodarbības un lekcija «Socionika un prāts», kā arī jogas elpošanas meistarklases.

«Skyforger» un citi meistari priecēs pasākumā «Big Red Sun Party» Jūrmalā

29. jūlijā, Majoros, teritorijā pie motokluba «Pardaugava MC» kluba mājas Lienes ielā 16/18, notiks pasākums «Big Red Sun Party». Tajā būs gan plaša muzikālā programma, gan ārmrestlinga turnīrs un MMA un boksa sacensības, gan jaudīgi motocikli no dažādām pasaules valstīm un dažādas aktivitātes visām paaudzēm. Vakara galvenā nagla būs Latvijas labākā folkmetāla apvienība «Skyforger», kuras koncerta izskaņā būs vērojama arī uguņošana.

Foto: publicitātes

Dzintaru koncertzālē uzstāsies «Trīs Osokini»

Osokinu dinastijas pianisti pēc gandrīz divu gadu aktīvas solo darbības atkal apvienosies kopīgā programmā un 30. jūlijā Dzintaru koncertzālē sniegs šī gada vienīgo «Trīs Osokinu» koncertu Latvijā.

KINOTEĀTROS

No šodienas visos lielākajos kinoteātrosmilgi gaidītā animācijas filma «Vāģi 3».

Anotācija: Jaunās paaudzes sacīkšu vāģu apžilbināts, leģendārais Zibens Makvīns ir izstumts ārā no iemīļotā sporta veida, taču ir apņēmības pilns atgriezties un parādīt, ka ar viņu vēl ir jārēķinās arī jaunajiem. Lai to izdarītu, Makvīnam ir jāapvieno modernās tehnoloģijas ar savu priekšgājēju nemirstīgo pieredzi un jāapbruņojas ar draugu atbalstu.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VARI UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. TĀPAT ESI AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

www.tvnet.lv/izklaide/afisa

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu