Prānis saskata iespējas plašākai sadarbībai ar ārvalstu partneriem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Jaunais Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) rektors Guntars Prānis saskata iespējas plašākai sadarbībai ar Latvijas un ārvalstu partneriem. Viņš pauda nostāju, ka Mūzikas akadēmijas studiju kursu kvalitāti ir iespējams paaugstināt, veicinot sadarbību ar starptautiski atzītiem profesoriem, kā arī ārvalstīs dzīvojošiem un jau atzītiem latviešu māksliniekiem.

«Jārod atgriezeniskā saite, lai arī no tiem, kas savulaik šeit ir mācījušies, saņemam kaut kādus pozitīvus impulsus studiju procesā,» sacīja Prānis.

Viņš uzskata, ka ir iespējams veicināt sadarbību arī ar vietējām Latvijas izglītības iestādēm. «Tas pats attiecināms arī uz mūzikas mācīšanu gan Latvijas vispārizglītojošajās skolās, gan arī mūzikas skolās un vidusskolās. Lai veidojas radošais kultūras cilvēks, kurš spēj ne tikai radīt, bet arī novērtēt citu radīto,» teica Prāns, piebilstot, ka pastāvēs kas pārmainīsies.

Tāpat viņš saskata iespējas vietējās sadarbības veicināšanā ar Latvijas mākslas augstskolām - Mākslas akadēmiju un Kultūras akadēmiju.

«Esmu pārliecināts, ka JVLMA darbība ir svarīga visā valstī. Mēs palīdzam audzināt kultūras sabiedrību, līdz ar to stiprinām Latvijas valsts pamatus un identitāti. Lai to sasniegtu, protams, mums ir jābūt aktīviem, ar iniciatīvu. Mums ir nemitīgi jāraugās, lai izglītība, kuru mēs piedāvājam, ir visaugstākās kvalitātes un starptautiski konkurētspējīga,» uzsvēra Prānis

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļā JVLMA Satversmes sapulce ievēlēja Prāni akadēmijas rektora amatā. Viņš jau iepriekš strādājis JVLMA, pildot Muzikoloģijas katedras profesora un Senāta priekšsēdētāja amata pienākumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu