Grupa «Ryga» izdod debijas albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ritvars Stankevičs

2. jūnija vakarā Epikūra dārzā savu debijas albumu plašākai sabiedrībai prezentēja grupa «Ryga». Draugus, atbalstītājus un interesentus sagaidīja bagātīgi klāts galds un ekstravagantos tērpos ģērbušies mūziķi, kas sniedza pārliecinošu koncertu, iepazīstinot ar albuma «Catch Her Groove» materiālu, un prezentēja arī savu jauno dziesmas «Bunny Munro Waltz» videoklipu.

Skaļo pasākumu apmeklēja arī pašvaldības policijas pārstāvji, bet viss beidzās mierīgi, bez arestiem un sodiem. Policijas klātbūtne labi sasaucās ar grupas uzstāšanos un paustajiem tekstiem. It īpaši tāpēc, ka pasākums notika pašvaldību vēlēšanu naktī.

Foto: Ritvars Stankevičs

«Ryga» iekustināja klātesošos ar enerģisku koncertu stundas garumā, uzstājoties citādākā sastāvā nekā pašā teātra izrādē. Šis grupai tas bija tikai otrais koncerts, kopš

viņiem pievienojies multimākslinieks un ģitārists Kaspars Bindemanis.

Grupu un klātesošos sveica arī izrādes «Bannija Manro nāve» režisors Dž.Dž.Džilindžers: «Jau izrādes «Izraidītie» laikā Mārcis izveidoja grupu. Bet man jaunajai izrādei nederēja tas ārprāts, un tad Mārcis teica, ka viņi var jebko, gan džezu, gan simfonisko mūziku. Un tu viņam notici uz vārda, bet tomēr līdz galam nenotici... Man liels gandarījums par šo sadarbību, jo nav nevienas dziesmas, kas neiederētos šajā izrādē. Esmu pārsteigts par grupas darba jaudu. Ir fantastiska sajūta un prieks, ka Bindemanis ir pieslēdzies, jo viņš iederas šajā frīku kompānijā. Nav šaubu, ka šobrīd šī ir top1 grupa un sasniegs panākumus arī Eiropā. Ceru uz turpinājumu.»

Foto: Ritvars Stankevičs

Albums pieejams CD formātā un pasūtāms MicRec mājas lapā, kā arī atrodams mūzikas veikalos un «Jāņa Rozes» grāmatnīcās. Elektroniski albums pieejams visas pasaules mūzikas lejupielādes un straumēšanas platformās. Pēc pāris mēnešiem albums sadarbībā ar «Rough Trade» un kompāniju «Gordeon Music» tiks izdots un izplatīts arī Vācijā, Šveicē un Austrijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu