Video: Grandiozā metālopera «Kurbads. Ķēves dēls»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Sestdien, 3. jūnijā, gaidāms viens no šīs vasaras nozīmīgākajiem mūzikas notikumiem - Latvijās pirmā metālopera «Kurbads. Ķēves dēls» ar grupas «Skyforger» dalību. Metālopera Limbažu amfiteātrī būs skatāma tikai vienu reizi, un to iesildīs viduslaiku ietekmē radītas rokmūzikas apvienība «Obscurus Orbis». Multimediālā metāloperas «Kurbads. Ķēves dēls» veidotāji sola unikālu skatuves iekārtojumu un grandiozus specefektus. Projekts «Kurbads. Ķēves dēls» iekļauts Latvijas simtgades svinību 2017. gada programmā un ir pirmā šāda mēroga latviešu pasakas par Kurbadu interpretācija.

«Pasaka par Kurbadu iedod mums atslēgas un gudrības cilvēka mūža nodzīvošanai, kā arī parāda mūžīgos kosmiskos procesus, kuru sastāvdaļa vienmēr esam bijuši un būsim. Kurbads ir varonis, kurš nemitīgi sevi pārbauda – gan atkal un atkal dodoties arvien jaunās iekšējās kaujās, gan uzveicot ārējos pārbaudījumus. Viņš pauž mūžīgā cikliskuma un nebeidzamības gudrību – dzīvība ir kustībā un nepārtrauktā mainībā,» stāsta metāloperas režisore Inga Tropa.

«Teiksmas varoņa Kurbada fiziskā un mentālā attīstība ceļā uz mērķi simboliski savijas kopā ar mūsu uzņēmuma un hokeja kluba filozofiju. Tas ir stāsts par mūsu tautas kultūras mantojumu un vērtībām. Mēs ticam, ka metālopera «Kurbads. Ķēves dēls.» būs lieliska dāvana Latvijai simtgades svētkos,» stāsta metāloperas ģenerālsponsors, automašīnu transporta un loģistikas kompānijas «Kurbads un Ko» valdes priekšsēdētājs Andis Pikāns.

Metāloperas «Kurbads. Ķēves dēls» mūzika – grupa «Skyforger», režisore Inga Tropa, scenogrāfs Uģis Bērziņš, horeogrāfi Guntis Spridzāns, Liene Stepena un Liene Grava, teicēja Zane Jančevska.

Aktrise Inga Tropa
Aktrise Inga Tropa Foto: Ieva Lūka / LETA

Biļešu cena ir 15 EUR, pasākuma dienā biļetes maksās 20 EUR. Līdz 10 gadu vecumam ieeja bez maksas. Biļetes pieejamas Biļešu Servisa kasēs.

Pasākuma organizatori iesaka no Rīgas uz Limbažiem doties, braucot caur Raganu vai Tūju. Automašīnas visparocīgāk būs novietot uz Ievu, Jaunatnes un Parka ielas, kur atradīsies Pašvaldības iekārtota bezmaksas autostāvvieta. Pasākuma viesiem lūgums ievērot norādes, ceļa zīmes, policijas un apsardzes darbinieku rīkojumus. Biļešu kase atradīsies uz taciņas pie Jaunatnes ielas. Ieeja pasākumā būs no Jaunatnes ielas puses un Lielezera ielas puses.

Lielezera iela būs slēgta satiksmei no 3. jūnija 14:00 līdz 4. jūnija 02:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu