Kaņepes Kultūras centrā «Dzeja bez robežām»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

2017. gada 2. - 4. jūnijā plkst. 19:00 Kaņepes Kultūras centrā (Skolas iela 15, Rīgā) notiks starptautiska dzejas festivāla «Dzeja bez robežām» pasākumi – dzejas lasījumi, dzejnieku un mūziķu performances, kā arī jaunās literārās balvas pasniegšanas ceremonija. Festivālā šoreiz piedalīsies vairāk par 20 dzejniekiem un māksliniekiem no Latvijas, Krievijas un Zviedrijas.

Festivāls tiks rīkots trīs darba valodās: latviešu, krievu un zviedru valodā (2017.g. gada valoda). Festivālā piedalīsies 4 dzejnieki, kas raksta festivāla gada valodā, un tik pat daudz latviešu un krievu autoru. Festivāla organizatori izvēlās dalībniekus tādā veidā, lai autoru individuālās poētiskās prakses ļautu viņiem iesaistīties produktīvā dialogā.

Dzejas lasījumos Kaņepes Kultūras centrā piedalīsies festivāla autori no Latvijas – Jānis Rokpelnis, Anna Auziņa, Artis Ostups un Aleksandrs Barons; kā arī autori, kas pārstāv krievu valodu – Jeļena Glazova no Latvijas, Ļevs Rubinšteins, Natalija Azarova un Gaļina Rimbu no Krievijas. Festivāla dzejnieki no Zviedrijas - Anna Jederlunda, Ida Borjela, Anna Aksforsa, Naima Šahbouna.

Pie atdzejojumiem strādājuši dzejnieki no Latvijas, Krievijas un Zviedrijas - Kārlis Vērdiņš, Arvis Viguls, Arnis Mincenhofs, Einārs Pelšs, Aleksejs Prokopjevs, Nadežda Voinova, Larss Klebergs un Mikaels Nidals.

Festivāla noslēgumā dzejnieki-dalībnieki slepenā balsojumā izvēlēsies festivāla balvas ieguvēju. Festivāla «Dzeja bez robežām» balvas materiālais nodrošinājums ir laureāta dzejas krājuma publicēšana vienā no festivāla valodām izdevniecībā «Literature Without Borders», vai ārzemju partneru izdevniecībā. Pie balvas statuetes mākslinieciskā noformējuma strādā multimediju māksliniece Sabīne Moore.

Ar dzejas un eksperimentālās mūzikas priekšnesumu festivāla vakara programmā piektdien uzstāsies Latvijas dzejnieks Sergejs Timofejevs duetā ar komponistu Platonu Buravicki (elektronika). Sestdien performanci piedāvās dzejniece Natalija Azarova (Maskava) sadarbība ar Pjotru Kolpakovu (Flex in the mind) (Berlīne). Svētdien festivāla programmu noslēgs Gaļina Rimbu (Pēterburga) duetā ar ģitāristu Aleksandru Aleksandrovu (grupas NIKTO un citu projektu dalībnieks).

Starptautiska dzejas festivāla «Dzeja bez robežām» pasākumi notiek pirmo reizi, tie turpina festivāla «Dzejnieka asinis» tradīcijas, aicinot uz Latviju ārzemju māksliniekus un veicinot starptautisko literāro dialogu. Festivāla organizatori ir dzejnieks, kritiķis un izdevējs Dmitrijs Kuzmins (Literature without borders, Ozolnieki, Latvija), dzejnieki Jeļena Glazova un Raimonds Ķirķis.

Festivāls tiek rīkots ar Zviedrijas Kultūras padomes un Zviedrijas akadēmijas finansiālu atbalstu.

www.facebook.com/LWBproject

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu