«Neputna» sērijā «Studijas bibliotēka» grāmata par Maiju Kurševu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @neputns

Latvijas laikmetīgajai mākslai veltītajā sērijā «Studijas bibliotēka» klajā nākusi grāmata par Maiju Kurševu – mākslinieci, kuras radošā darbība aptver sietspiedi, zīmējumu, animāciju, instalāciju, komiksus, zīnus, kolāžas, žurnālu «Popper Publishing», «Rīgas Zīnu Festivālu» un pasniedzējas darbu Latvijas Mākslas akadēmijā. Grāmatas autors – Tomass Pārups. Dizains – Dita Pence

Foto: @neputns

Maija Kurševa beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļu, studējusi Berlīnes Mākslu universitāte. Piedalījusies grupu izstādēs Rīgā, Viļņā, Berlīnē, Maskavā, Tallinā, Briselē, Pēterburgā, Brēmenē, Helsinkos u. c., kā arī rīkojusi vairākas personālizstādes. Izvirzīta Purvīša balvai par izstādi «Trīskājainais gadījums» (2010) un par darbu «Dzīvesprieks» (2015). Šobrīd aktīvi darbojās mākslinieku kolektīvā «Popper Publishing», organizē «Rīgas Zīnu Festivālu», kā arī strādā par sietspiedes un ilustrācijas pasniedzēju Latvijas Mākslas akadēmijā.

Tomass Pārups raksta par vizuālo mākslu. Kopš 2014. gada publicē rakstus interneta portālos satori.lv, arterritory.com, fotokvartals.lv, kā arī «Kultūras Dienā». Ir rakstījis pavadošos tekstus mākslinieku Ojāra Pētersona un Ērika Apaļā personālizstādēm. Ikdienā novēro laikmetīgās mākslas procesus Latvijā un cenšas sekot līdzi mākslas notikumiem ārzemēs.

Cena «Neputna» galerijā: 7 EUR

Foto: @neputns

Grāmatas var iegādāties «Neputna» galerijā Tērbatas ielā 49/51, labākajās Latvijas grāmatnīcās, kā arī interneta veikalā.

www.neputns.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu