Grupa «Imanta Dimanta un draugi» debitē ar albumu «Izauga mātei brīnuma meita»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publiciātes foto

25. maijā pasauli ieraudzīja grupas «Imanta Dimanta un draugi» pirmais albums «Izauga mātei brīnuma meita». Albumu veido 13 tautasdziesmu apdares un oriģinālkompozīcijas. Albuma dziesmas stāsta par meitas došanos pie vīra.

Grupā «Imanta Dimanta un draugi» jau kopš 2014. gada darbojas pieci jaunieši. Katrīna Dimanta spēlē vijoli, čellu, tamburīnu un dzied, Imanta Nīgale spēlē mandolīnu un dzied, Krišjānis Sils spēlē ģitāru, Kristaps Strods spēlē basu, Ingus Purēns spēlē kahonu, tamburīnu un dzied, reizēm grupai pievienojas arī perkusionists Kaspars Indrēvics. Grupa uzstājusies gan Latvijā, gan Amerikā.

«Trīs no mums uzauga ārzemju latviešu ģimenēs, dažādās pasaules malās - Austrālijā, Amerikā, Vācijā, bet divi piedzima un uzauga tepat Latvijā. Katrs esam gājuši dažādus muzikālos ceļus un nu esam satikušies, lai veidotu kopīgu mūziku. Visi kopā priecājamies spēlēt un baudām ikkatru saspēles reizi. Mums patīk tas, ko mēs darām, un gūstam lielu prieku par to, ka savā mūzikā varam dalīties ar citiem,» tā Katrīna.

Darbs pie albuma tika sākts 2015. gadā Amerikā, kad mūziķi latviešu tautasdziesmām veidoja jaunas apdares un radīja pirmās oriģinālkompozīcijas, izmantojot gan savu tekstu, gan Dainu skapī uzietās tautasdziesmas.

«Mūzika mums vienmēr ir bijusi mīļa un tuva. Mēs vēlamies klausītājiem sniegt prieku, un - lai pie mūsu mūzikas cilvēki labi pavadītu laiku un atpūstos. Kad sapratām, ka būs albums, pārskatījām savu dziesmu sarakstu. Tā mūsu prātos piedzima brīnuma meita, kura mums uzticējās un ļāva pastāstīt par savu dzīvi.

Dziesmas albumā stāsta par meitas dzīvi, dodoties pie vīra. Tajās var saklausīt gan iepazīšanās prieku un mulsumu, kad nesaproti, kas notiek ar tavu prātu un sirdi, gan smaidus un bažas, gan to pašu svarīgāko - laimi. Mēs ceram, ka ikviens atradīs sevi šajos stāstos - no jaunības mīļām atmiņām vai no vakardienas aklā randiņa. Mēs katrs esam brīnums!» nobeidz Katrīna.

Prezentācijas pasākumā varēja gan iegādāties jauno albumu, noklausīties grupas koncertu, aprunāties ar dalībniekiem un protams, iegūt autogrāfus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu