Koncertaģentūras Latvijā rūpīgāk sekos līdzi apmeklētāju drošībai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Koncertaģentūras Latvijā pēc pirmdienas vakarā notikušā terorakta Mančestrā rūpīgāk sekos līdzi apmeklētāju drošībai to organizēto pasākumu laikā, pastāstīja aptaujāto koncertaģentūru pārstāvji.

Koncertaģentūras «FBI» pārstāvis Kristaps Kārkliņš sacīja, ka «FBI» sadarbībā ar Valsts policiju un Rīgas pašvaldības policiju darīs visu iespējamo, lai izslēgtu jebkādus riskus koncertu laikā. «Drošības dienesti pievērsīs īpašu uzmanību, pārbaudot apmeklētājus pie ieejām, un ar pastiprinātu vērību uzmanīs skatītājus pasākumā norises laikā. Pasākuma apmeklētāju drošība ir prioritāte,» uzsvēra Kārkliņš.

Koncertaģentūras «Bravo Events» pārstāve Danute Vareikaite koncertaģentūras vārdā pauda visdziļāko līdzjūtību terora aktā cietušajiem, piebilstot, ka neseno notikumu rezultātā varētu tikt ieviesti papildus drošības pasākumi. «Visticamāk, šādu iniciatīvu varētu izrādīt koncertu zāles,» sacīja Vareikaite.

Viņa skaidroja, ka «Bravo Events» pasākumos par drošību jau vairāk nekā 10 gadus rūpējas visaugstākā līmeņa profesionāļi, un koncertaģentūra uzticas viņu pieredzei un sniegto pakalpojumu kvalitātei. «Pirms tuvākajiem gaidāmajiem koncertiem ar viņiem apspriedīsim nepieciešamību pastiprināt drošības pasākumus,» uzsvēra koncertaģentūras pārstāve.

Savukārt koncertaģentūras «Positivus Music» vadītājs un «Positivus» mūzikas festivāla organizators Ģirts Majors sacīja, ka svarīgi ņemt vērā, ka lielu koncertu vai festivālu apmeklētāji var justies relatīvi drošāk, jo katrs apmeklētājs pie ieejas tiek pārmeklēts. «Teritoriju apsargā augsti kvalificēti drošības speciālisti, un no šāda aspekta tā ir drošāka vieta nekā cilvēku pārpildīta publiska vieta,» uzsvēra Majors.

Komandītsabiedrības «Expo 2015» valdes loceklis Ģirts Majors
Komandītsabiedrības «Expo 2015» valdes loceklis Ģirts Majors Foto: Edijs Pālens / LETA

Viņš sacīja, ka, katru gadu gatavojoties «Positivus» festivālam, tā organizatori sadarbojas ar Valsts policiju, izvērtējot riskus un veicot nepieciešamās preventīvās darbības. «Mēs neatrodamies tādā riska zonā kā Rietumeiropas lielākās valstis, kurās teroristi, veicot savas noziedzīgās darbības, spēj pievērst daudz lielāku uzmanību, kāds, diemžēl, ir viņu mērķis, taču pret drošību attiecamies nopietni,» skaidroja «Positivus Music» vadītājs.

Kā ziņots, Mančestras arēnas foajē pirmdienas vakarā pēc amerikāņu popzvaigznes Arianas Grandes koncerta uzspridzinājās terorists pašnāvnieks Salmans Abedi, nogalinot 22 cilvēkus. Atbildību par teroraktu uzņēmies džihādistu grupējums «Islāma valsts».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu