Albuma apskats: Blondie «Pollinator»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ir 2017. gads, un vienu no skanīgākajiem inteliģentās popmūzikas albumiem ir izdevusi grupa, kura pasaules mūzikas topus iekaroja gandrīz pirms 40 gadiem ar vēl aizvien mūsdienīgi skanošo singlu «Heart of Glass».

Blondie «Pollinator»

(BMG) 8/12

Pirms rakstu par šīs Ņujorkas grupas jauno plati, neliels atskats «Blondie» vēsturē.

Paturot prātā šo faktu, jāmin arī tas, ka Debija un Kriss bija pāris, kas dzīvoja pilsētā, kurā viņu acu priekšā veidojās populārās mūzikas vēsture. Abi ļoti ātri uzsūca visas jaunās tendences, un integrēja tās «Blondie» skanējumā. Tāpēc no viegla postpanka grupa drīz izauga par disko mūzikas superzvaigznēm un, apmeklējot tolaik pagrīdē esošos hiphopa kultūras pasākumus Bronksā, vieni no pirmajiem savā mūzikā iestrādāja repošanu («Rapture»).

Slavai līdzi nāca narkotikas, uzdzīve, naudas izšķērdēšana, un jau 1982. gadā, pēc sešu albumu izdošanas grupa izjuka. Kriss tolaik ar grūtībām bija pārvarējis nopietnu slimību, līdz Debija viņu pameta. Pārējie mūziķi cīnījās ar heroīna atkarībām, bija ieslīguši milzīgos parādos... Vārdu sakot, viss beidzās. Debija sāka puslīdz sekmīgu solokarjeru, līdz tikai 1999. gadā grupai tika dota otrā iespēja. Singls «Maria» spēja iekarot daudzu valstu topus, ļaujot «Blondie» turpināt savu karjeru. Līdz šodienai grupā muzicē vien trīs pirmā sastāva mūziķi - pati Debija, Kriss Steins un bundzinieks Klems Bērks (Clem Burke).

Blondie "Pollinator"
Blondie "Pollinator" Foto: Publicitātes foto

Kopš «otrās atnākšanas» grupai tā arī nav izdevies tā pa īstam atgriezties top40 apritē, izdoti pāris viduvēji albumi, pāris viduvēji singli, taču šis jaunais albums ir patīkams pārsteigums.

Jaunās dziesmas ierakstītas studijā «The Magic Shop» Ņujorkas Soho, turpat, kur 2015. gadā Deivids Bovijs ieskaņoja savu pēdējo albumu «Blackstar», un tās modernizēt palīdzējuši vairāki jaunās paaudzes producenti un dziesmu autori - «TV on the Radio» dalībnieks Deivs Siteks (Dave Sitek), britu dziedātāja Čārlija XCX (Charli XCX), «Blood Orange» skaņas arhitekts Devs Hainss (Dev Hynes) u.c.

Uzreiz teikšu, ka

no 11 dziesmām par ļoti labām var nosaukt tikai piecas, taču ar tām pietiek, lai no jauna iemīlētos «Blondie» mūzikā.

Un šīs piecas dziesmas ir: pirmās četras - ievadošā pancīgā «Doom or Destiny», ko sacerējuši Debija un Kriss (dziesmā dzirdama arī hārdroka dziedātājas Džoanas Džetas balss), Deva Hainsa producētā disko pērle «Long Time», gaisīgā «Already Naked» un vēl viena diskofanka pērle - Siteka «Fun».

Diemžēl nākamās piecas dziesmas ir stipri viduvējas, īpaši dīvaini izklausās Sias sacerētā «Best Day Ever», kurā Debija, šķiet, ar izdomātu pavadījumu dzied pavisam citu dziesmu. Interesanti (nekas vairāk) izklausās speciāli grupai sacerētā «ex-smita» Džonija Mara (Johnny Marr) «My Monster».

Viena no veiksmīgākajām (piektā labākā) ir plates pirmspēdējā «Too Much», kura mazliet citē Harijas 80. gadu solo laika skanējumu. Piedziedājums ir perfekts!

Got to go
Cause now I'm living standardized
And I've been living
Got to leave what I've been giving you
Without your love

Neticami, ka Debijai ir jau 71. Viņa izklausās un izskatās daudz, daudz jauneklīgāk.

Lieliska atgriešanās!

Izdošanas datums - 05.05.2017.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu