Lilita Zatlere stāsta, kā pareizi izaudzināt bērnu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera sieva Lilita Zatlere, kura izaudzinājusi dēlu Kārli, atklāti pastāstījusi, kā, viņasprāt, jāaudzina bērni.

«Vecāku uzvedība un attieksme pret dzīvi vienmēr kalpo kā iedvesmojošs paraugs. Domāju, bērnam svarīgi ir iemācīt trīs patiesības – domāt labas domas, runāt labus vārdus un darīt labus darbus – tieši šādā secībā. Tie ir stūrakmeņi, ko esmu iemācījusi arī Kārlim. (..)

Bieži secinu, ka jauniešiem piemīt plašāks skatījums uz dzīvi. Mēs, vecāki, varam dot dzīves pieredzi, bet daudzos jautājumos jāspēj ieklausīties. Jauniešu pasaulē nav tikai melns un balts – ir arī citas krāsas,» intervijā ar žurnālu «OK!» pastāstījusi Zatlere.

Savukārt Kārlis izdevumam atklājis, ka mamma bijusi ļoti mīloša, bet tajā pašā laikā stingra: «Nekad nebija tā, ka visu, ko izdomāju, ar pirmo reizi atļāva. Vajadzēja pacīnīties par to, ko vēlos. Tagad atskatoties šķiet, ka tas dzīvē palīdzējis.»

Kā zināms, politiķis un ārsts Valdis Zatlers Latvijas Valsts prezidenta amatu ieņēma no 2007. līdz 2011. gadam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu