«Triana Park» neiekļūst lielajā Eirovīzijas finālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Šovakar, 9. maijā, uz lielās Eirovīzijas skatuves Kijevā ar saukli «Svinam dažādību!» kāpa pašmāju poproka apvienība «Triana park» ar dziesmu «Line», lai pirmajā Eirovīzijas pusfinālā cīnītos par iespēju iekļūt lielajā finālā. Un tas Agnesei Rakovskai un kompānijai diemžēl neizdevās.

Rakovska uz skatuves prezentēja īpašu tērpu, ko gatavojis mākslinieks Artis Štamgūts.

Pirmajā pusfinālā piedalījās pārstāvji no 18 valstīm - Zviedrijas, Gruzijas, Austrālijas, Albānijas, Beļģijas, Melnkalnes, Somijas, Azerbaidžānas, Portugāles, Grieķijas, Polijas, Moldovas, Islandes, Čehijas, Kipras, Armēnijas, Slovēnijas un, protams, Latvijas.

Finālā iekļuva Moldova, Azerbaidžāna, Grieķija, Zviedrija, Portugāle, Polija, Armēnija, Austrālija, Kipra un Beļģija.

Zīmīgi, ka šajā pusfinālā nebija mūsu tuvāko kaimiņu - lietuviešu un igauņu, un tāpēc uz viņu balsīm, uz tā dēvēto politisko balsojumu, nevarējām paļauties.

Eirovīzija ir populārās mūzikas notikums, kas pie televīzijas ekrāniem ik gadu pulcē miljoniem skatītāju no visas Eiropas. Skatītāju peltais un slavinātais izklaides notikums ir pamats, lai savu reizi strīdētos par politiku, balsošanas objektivitāti, lai priecātos un nopeltu priekšnesumu kvalitāti, brīnītos par to bezgaumīgumu vai, gluži pretēji, iedvesmotos un dungotu līdzi dzirdētai dziesmai, un sekotu līdzi aizraujošajām dziesmu cīņām tiešraidē vairāku desmitu televīziju kanālos.

Eirovīzijas fināls notiks sestdien, 13. maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu