Populārais fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs par 9.maiju!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

9.maijs nevienu Latvijas iedzīvotāju neatstāj vienaldzīgu, to pavada gan pozitīvas, gan negatīvas emocijas un viedokļi. Populārajam fotogrāfam Aleksandram Sokolovam ir savas domas par šo vēsturisko datumu.

«Visa pasaule ir pret nacismu. Es arī. Tāpēc tas fakts, ka Hitlera koalīcija bija sagrauta, manuprāt, ir viennozīmīgi labi. Pēc kara Latvija zaudēja savu neatkarību. Te palika krievu armija, un Latvija tika iekļauta Padomju Savienībā. Šis fakts, kā arī visas tālākās sekas manā uztverē ir negatīvas. Valstis, kuras pēc kara gāja savu ceļu, šobrīd sasniegušas daudz augstāku dzīves līmeni nekā tās, kas palika pēc PSRS,» viedokli sāk izteikt Sokolovs.

Tālāk fotogrāfs neslēpj, ka, pateicoties karam, satikās viņa vectētiņš un vecmāmiņa, viņi izveidoja ģimeni tieši Latvijā, un par to fotogrāfs ir laimīgs.

«Vai es svinu 9. maiju? Nē. Nesvinu. Mani vecvecāki, kuri karoja, jau nomira. Karš beidzās ļoti sen. 72 gadi pagājuši. Viss. Tā jau ir vēsture. Pirmais pasaules karš beidzās pirms 99 gadiem. Tikai nedaudz senāk, bet to vairs neviens neatceras un neko nesvin.Tāpēc man šobrīd ir spēcīga sajūta, ka visa šī 9. maija histērija, kura notiek pēdējos gados, ir tikai politiskais instruments, kuru izmanto politiķi - gan te, gan kaimiņos,» pabeidz Sokolovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu