Maskavas Mazās Bronnajas teātris maijā dodas viesizrādēs uz Rīgu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kompānijas «Art Forte» uzaicināta, leģendārā teātra trupa, kas izveidota 1946. gadā un 1962. gadā ievākusies Mazās Bronnajas ielas 4. namā, uz Dailes teātra skatuves izrādīs divus iestudējumus: Zorina melodrāmu «Varšavas melodija» (9. maijs) un izcilo Moljēra komēdiju «Tartifs» ar Viktoru Suhorukovu titullomā (14. maijs).

«Varšavas melodija»

Leonīda Zorina melodrāma

Režisors Sergejs Golomazovs

Lomās: Jūlija Peresiļda, Daniils Strahovs

Viņi iepazīsies koncertā 1946. gada ziemā – poliete Geļa, Maskavas konservatorijas studente, un krievu puisis Viktors, vēl nesen uzvarētājarmijas kareivis, bet jau tuvākajā nākotnē – vīna darīšanas tehnologs. Viņi iemīlēsies līdz nāvei un uz visiem laikiem, bet vēlāk uzzinās, ka Staļins ir aizliedzis padomju pilsoņu laulības ar ārzemniekiem, un šķirsies – lai atkal satiktos pēc desmit gadiem Varšavā… un vēl pēc desmit Maskavā… Arvien attālinoties no savas jaunības un viens no otra, arvien skaidrāk saprotot, ka viss labākais viņu dzīvē jau ir bijis un pagājis. «Varšavas melodija» ir viena no visskaistākajām melodrāmām, kas jelkad sarakstītas krievu valodā, taču tās prasības, ko luga izvirza aktieriem, ir ārkārtīgi augstas. Pirms pusgadsimta tās skatuves vēsture sākās ar Jūlijas Borisovas un Mihaila Uļjanova ideālo duetu. Tagad stafeti pārņēmuši jaunas zvaigznes – Jūlija Peresiļda un Daniils Strahovs…

«Tartifs»

Žana Batista Moljēra komēdija

Režisors Pāvels Safonovs

Lomās: Viktors Suhorukovs, Aleksandrs Samoiļenko, Agripina Steklova, Anna Antoņenko-Lukoņina, Vladimirs Javorskis, Olga Vjazemska, Jekaterina Dubakina u.c.

Lai uzvestu leģendāro lugu, kas jau 353 gadus liek skatītājiem locīties smieklos un gremdēties pārdomās par to, cik savādi iekārtota pasaule, Pāvels Safonovs savācis īstu Maskavas aktieru zvaigznāju: pārcēlis no kinoekrāna atpakaļ uz skatuvi Aleksandru Samoiļenko, no teātra «Satirikons» palienējis rudmati Agripinu Steklovu un – pats galvenais – uzaicinājis Viktoru Suhorukovu spēlēt titullomu. Iepriekš šis izcilais meistars ir spēlējis visu un jebko – tikai ne liekuļus un pavedinātājus. Taisnprātīgu vīru tēlojoša blēža tēlā viņš ir gan homēriski smieklīgs, gan biedējoši pārliecinošs. Suhorukova valdzinājums un harisma ir šīs stilīgās izrādes galvenais trumpis, taču tās tapšanā savus spēkus ieguldījuši vēl trīs slavenības: scenogrāfs Nikolajs Simonovs, kostīmu māksliniece Jevgēņija Panfilova un komponists Fausts Latens. Iznākums – jau piecas pastāvīgi izpārdotu izrāžu sezonas Krievijas galvaspilsētā!

Viesizrādes notiek ar kompānijas «URALСHEM» atbalstu. Galvenais informācijas partneris – Pirmais Baltijas kanāls. Informācijas atbalsts – portāls «Delfi».

Tuvāka informācija – www.artforte.lv.

Biļešu cenas no 30 līdz 70 eiro, tās nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu