Kabeļi 168 km garumā un 220 kravas auto ar aprīkojumu: Kijeva gatavojas Eirovīzijai

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Kabeļi 168 kilometru garumā un 220 kravas automašīnas ar aprīkojumu. Šie ir tikai daži no skaitļiem, kas parāda vērienu, ar kādu Kijevā top Eirovīzijas dziesmu konkursa skatuve. Portālam TVNET bija iespēja apskatīt arēnu, kurā aptuveni 800 cilvēku dienu un nakti strādā, lai sagatavotos lielajam notikumam.

Papildus iepriekš minētajiem organizatori nosauc citus skaitļus: Eirovīzijas konkursa arēnā tiek izvietotas 1800 dažādas gaismas, aptuveni 1000 kvadrātmetru liels ekrāns, kā arī 25 000 koka paneļu grīdai un skatītāju sēdvietām.

Darbs arēnā notiek jau teju mēnesi, un līdz visu darbu pabeigšanai nepieciešamas vēl vairākas nedēļas, portālam TVNET stāstīja producents Ola Melcigs (Ola Melzig). Tādējādi lielākā daļa tehniskā personāla Kijevā dzīvo aptuveni 60 dienas. Arēnas iekārtošanā strādā 800 cilvēki no 15 dažādām valstīm, tostarp Latvijas.

«Dažās lietās esam priekšā grafikam, dažās lietās iekavējam.

Es teiktu, ka esam labā formā,»

teica Melcigs. Viņš skaidroja, ka paralēli vērienīgajiem tehniskās montāžas darbiem notiek arī citi šova norisei nepieciešami procesi, piemēram, gaismu programmēšana. Drīzumā paredzēts sākt arī katras dalībvalsts koncertnumura mēģinājumus, lai redzētu to, cik veiksmīgi iespējams īstenot mākslinieku vēlmes. Dalībvalstu priekšnesumus iestudēs ukraiņu mūziķi, tie tiks filmēti un pēc tam nosūtīti konkursa dalībniekiem, lai viņi varētu sniegt savus ieteikumus pirms ierašanās Kijevā.

Vērienīgajam aprīkojuma daudzumam arēnā šova laikā būs nepieciešami aptuveni 20 000 litru dīzeļdegvielas, lai to darbinātu. Savukārt šova laikā, lai to īstenotu, strādās 220 cilvēki, piemēram, video operatori un gaismotāji.

Producenta vietnieks pārraides veidošanā Romāns Keriks (Roman Keryk) stāstīja, ka kopumā šova laikā būs nepieciešami pieci megavati elektrības. «Tas ir līdzvērtīgi mazai pilsētai. Ar šādu elektrības daudzumu varētu nodrošināt aptuveni 1000 ēku,» stāstīja Keriks.

Viņš skaidroja, ka Eirovīzijas pārraidi televīzijā nodrošinās aptuveni 20 kameras. Paredzēts ierīkot «lidojošo kameru», kura no skatītāju rindu puses pa trosēm tuvosies skatuvei. Vairākas kameras nodrošinās pārraidi tieši pie skatuves. Tomēr īpaši Keriks izcēla kameras, kas atradīsies uz tās.

«Grīdā uz pusaplī izkārtotām sliedēm būs ierīkota kamera, kura varēs uzņemt ļoti skaistus kadrus,

pārvietojoties ap māksliniekiem. Kamera varēs filmēt no grīdas līmeņa, kā arī pacelties līdz pat diviem metriem. Tas būs ļoti labi, jo cilvēks nekad nevarētu nofilmēt kaut ko tādu - kadri nekad nebūtu tik vienmērīgi,» stāstīja Keriks.

Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss šogad notiks Ukrainas galvaspilsētā Kijevā. Pusfināli paredzēti 9. un 11. maijā, bet fināls 13. maijā. Latvijā ceļazīmi uz vērienīgo notikumu izcīnījusi grupa «Triana Park».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu