«Manta» izdod albumu «Karaliene Anna»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pašmāju neatkarīgās mūzikas apvienība «Manta» 13. aprīlī laiž klajā otro studijas albumu «Karaliene Anna», kurā iekļautas deviņas kompozīcijas. «Tās ir deviņas dziesmas tumšās noskaņās, krāsainos aranžējumos,» teikts grupas paziņojumā.

Līdz šim no albuma publicētas divas dziesmas - «EvaEva» vai «Zīme».

«Mantas» instrumentu klāstu šoreiz papildina arī klavieres.

«Klavieres uz trīs mēnešiem nometinājām Ingus Bauškenieka dzīvoklī - studijā. Albumā iekļautas arī trīs dziesmas, kas rakstītas projektam «Buržuāziskās filosofijas marasms», kā arī Mantas visu laiku garākā dziesma – deviņminūtīgais disko «Pārestības»,» raksta grupa.

Klasiskās 45 albuma minūtes papildina singls ar dziesmu «Bērni», kas rakstīta Kristas Burānes filmai «Domāt skola» un dziesmas «Halo» 8bitu versija, ko veidojis Edgars Mākens.

Pēc garās un nogurdinošās ierakstu sesijas, māsterēšanas un plašu ražošanas grupa bija ieturējusi pauzi, taču pavasarī un vasarā spēlēs vairākus koncertus Latvijā.

Albuma veicināšanas koncerti

20. aprīlī – Rīgā, «Nabaklab»

28. aprīlī – Kuldīgā, «Zabadakā»

19. maijā – Liepājā, «Fontaine Palace»

20. maijā – Ogres vēstures un mākslas muzejā, Muzeju nakts ietvaros

16. jūnijā – Valmierā, Tautas Harmonijas centrā

17. jūnijā – Cēsīs, mākslas telpā Mala

21. jūnijā – Babītē, Annas koku skolā, ceļojošā festivāla «Vadātājs» ietvaros

«Karaliene Anna»
«Karaliene Anna» Foto: Publicitātes foto

Biļetes uz koncertiem Rīgā, Valmierā un Cēsīs – iepriekšpārdošanā bezrindas.lv.

«Mantas» īpatno skanējumu veido daudzbalsība un oriģināls instrumentu klāsts dažādos salikumos – «Cremona» basģitāra vai sintbass, ģitāras, klavieres, dzīvās bungas un pašradīti sampli, ērģeles «Vermona 2», sintezators «Электроника», «Korg Electronic piano», kā arī īpašais viesis - «Casio VL1».

«Karaliene Anna» ir dzīvs, analogs ieraksts, kas izpildīts šodienai unikālā tehnikā, rakstot un montējot uz lentēm ar diviem divceliņu magnetofoniem. Rakstījis, ieraksta laikā miksējis un producējis Latvijas mūzikas veterāns Ingus Baušķenieks savā studijā «Bicycle Systems».

Albums būs pieejams CD, lejuplādei un divās vinilplatēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu