Mākslinieks Artūrs Bērziņš prezentē savu pirmo grāmatu «Visuma vērpēji»

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

5.aprīlī viesnīcā «Roma» norisinājās mākslinieka Artūra Bērziņa pirmās grāmatas «Visuma vērpēji» prezentācija, kuru apmeklēja mākslinieka ģimenes locekļi, draugi un rakstnieki, kā arī mākslas kritiķi.

Artūrs Bērziņš ir viens no savdabīgākajiem mūsdienu māksliniekiem Latvijā. Viņa debijas grāmata «Visuma vērpēji» ir aizraujošs ceļojums pa bagātas iztēles radītiem notikumiem, kas balstās nopietnos jautājumos par personisko izvēli un cilvēka un Visuma attiecībām. «Visuma vērpēji» aizraus gan piedzīvojumu un šausmu literatūras cienītājus, gan filozofisku mīklu risinātājus.

«Ja pēc formas šī grāmata ir postmodernisms, tad pēc vēstījuma tas ir kas cits, jo, par spīti ironijai, šī grāmata ir dzīves jēgas un cilvēka eksistences attaisnojuma meklējums,» tā Artūrs Bērziņš.

Grāmatas atvēršanas svētku laikā ikviens varēja iegādāties jauno literāro darbu un saņemt Artūra autogrāfu, jo, kā izteicās viens no viesiem, viņš tic, ka Artūra grāmata pēc pieciem gadiem būs retums un pats Artūrs kļūs par pasaulē atzītu mākslinieku.

Viesi baudīja šampanieti, «Asiņaino Mēriju», dažādas uzkodas un stāvēja garā apsveicēju rindā, lai paspiestu Artūram roku, uzdāvinātu ziedus un pārmītu kaut pāris vārdus ar vakara vaininieku.

Jau prezentācijas laikā nepacietīgākie viesi steidza ielūkoties grāmatas lappusēs, lasot dažādus stāsta fragmentus un interesantākās vietas parādot viens otram, grāmata kā nekā jau ieintriģē ar skaisto vāka foto un to, ka tā paredzēta cilvēkiem, vecākiem par astoņpadsmit gadiem.

Grāmatas atvēršanas svētki izdevās godam; viesi padarīja jaunā rakstnieka prezentācijas vakaru īpašu, bet jaunā grāmata padarīs īpašu kādu no viesu vakariem, kad būs laiks apsēsties ar tējas tasi rokās un izlasīt jauno literāro darbu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu