1. aprīlī koris «Latvija» centīsies izlīst no akadēmiskajām bruņām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Alksnis

Valsts Akadēmiskais koris «Latvija» savu 75. sezonu iesāk ar jautru koncertprogrammu - valsts (Ne) Akadēmiskā kora «Latvija» 1. aprīļa koncertu, kurā koris atļausies būt (Ne) akadēmisks, kā tas ierasts.

Koncerts notiks 1. aprīļa pievakarē plkst. 17 Zirgu ielas koncertzālē (ieeja no Zirgu ielas). Koncertu diriģēs Valdis Tomsons un skatītājus iesaistīs, atraktīvi izkustinās un iepazīstinās ar skaņdarbu stāstiem Varis Klausītājs. Programmā komponista Jura Ābola opusa/kompaktoperas POKEMONGOTANGO pasaules pirmatskaņojums, kā arī Ērika Ešenvalda, Jāzepa Vītola, Jura Vaivoda, Artura Maskata, Jāņa Liepiņa, Ārija Šķepasta kora mūzikas joki.

«Koncerta programma ir nenopietna un ļoti rūpīgi izstrādāta, izvēloties latviešu komponistus, kuri māk jokoties savos skaņdarbos. Jo nekas nopietnāks nevar būt par jokošanos. Atklāt skaņdarbus, kas ir nenopietni, man, kā diriģentam bija izaicinājums, jo latviešu komponistiem šis žandrs ir ļoti maz aiztikts. Programmā sarindoju komponistu plejādi, kuriem patīk jokot, kuri mīl dažādību un nebaidās uzdrošināties pārkāpt ierastās līnijas. Koncerts būs interesants skatītājiem ne tikai mākslinieciskajā ziņā, dzirdot kori nedzirdētā ampluā, bet arī ļaujoties atraktīvā pasākuma vadītāja Vara Klausītāja stāstījumam par katru skaņdarbu. Klausītāji ne tikai klausīsies un ies mājās, kā tas ierasts koncertos. Šoreiz koncerta neatņemama sastāvdaļa būs klausītāju līdziesaistīšanās, tādejādi kopā veidojot neaizmirstamu un unikālu koncertu. Koncerta apmeklētājus sagaida improvizācija.

Īpaši neierasts klausītājiem būs J. Ābola opusa / kompaktoperas pirmatskaņojums - 15 minūšu garš sarkasms par pasaules globalizāciju, komunikācijas attīstību, cilvēces identitātes zudumu un atkarībām no mobilajām tehnoloģijām. Izlasot J. Ābola aprakstu desmit lapu garumā par skaņdarbu, varu vēstīt, ka sižets norit interneta vidē un ir traģikomisks stāsts par mīlas trijstūri. Klusā okeāna salā dzīvojošais puisis Tau Tau ir iemīlējies valdzinošajā meitenē Tia Tau, taču viņa nav vienalīdzīga arī ietekmīgajam gaļas tirgotājam, kas arī iekaro meitenes sirdi, izmantojot savas radošās idejas, jo Tau Tau svarīgāka ir tikai dzīvošana interneta vidē un skriešana pēc Pokemon Gold (interneta vides tēls). Skaņdarbā ir izmantotas dažādas valodas - albāņu, angļu, latviešu, esperanto u.c.. Eklektika ir neiedomājama,» stāsta un aicina uz koncertu VAK «Latvija» diriģents Valdis Tomsons.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

Biļešu skaits ierobežots.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu