«Krimas jautājumā» pārbaudīs visus Eirovīzijas dalībniekus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @artsvikofficial

Ukrainas Drošības dienests (UDD) paziņojis, ka nolēmis pārbaudīt visus Eirovīzijas dalībniekus, vai vēl kāds no pretendentiem nav bijis okupētajā Krimā. Jau ziņojām: šodien dienests pavēstīja, ka pieņēmis lēmumu uz trim gadiem aizliegt Ukrainā iebraukt Krievijas okupēto Krimu apmeklējušajai Jūlijai Samoilovai.

Ukrainas Drošības dienesta pārstāvis Antons Geraščenkko izteicies, ka visi jāvērtē vienādi.

Pēc šā paziņojuma Krievijas mediji centušies radīt jaunu skandālu un pieļāva versiju, ka Armēnijas pārstāve Arcvika Arutjunjana arī esot uzstājusies Krimā.

«Nevar būt tā, ka par iebraukšanu Krimā mēs izslēdzam Samoilovu, bet pārējos ne,» Geraščenkko uz šīm baumām reaģējis. «Tas nebūtu taisnīgi. Gadījumā, ja Armēnijas pārstāve tiešām ir uzstājusies Krimā, mēs to izskatīsim pēc visiem punktiem.»

Ja noskaidrosies, ka pēc Krimas okupācijas Arutjunjana tur ir uzstājusies, tikšot pieņemts «atsevišķs lēmums».

Tiesa, dziedātājas māsa, arī dziedātāja - Šogera Arutjunjana paziņoja, ka Arcvika nav uzstājusies Krimā un viņai tur nav nedz paziņu, nedz radinieku.

Ukrainas izdevums «Обозреватель» raksta, ka Krievijas mediji vienkārši mēģina uzpūst jaunu skandālu.

Šobrīd nav nekādu pierādījumu tam, ka vēl kāds no Eirovīzijas dalībniekiem būtu kādreiz uzstājies okupētajā Krimā.

Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls 9.-13. maijā notiks Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, jo pērn Stokholmā notikušajā konkursa finālā uzvarēja Džamala no Ukrainas.

Latviju pārstāvēs grupa «Triana Park» ar dziesmu «Line».

Eirovīzijas rīkotāja ir Eiropas Raidorganizāciju savienība (EBU).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu