Koris «Mežotne» lielkoncertā svinēs 40 muzikālās darbības gadus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bauskas Kultūras centra jauktais koris «Mežotne», svinot savus 40 muzikālās darbības gadus, aicina uz lielkoncertu «Mums 40», kas norisināsies 4. martā Bauskas Kultūras centrā, informē pasākuma rīkotāju pārstāvis Jānis Bukšs.

Koris «Mežotne» dibināts 1976./1977. gada kultūras sezonā un tā pirmajos darbības gados kolektīvu vadījuši diriģenti Anita Feldmane un Marjans Margēvičs, bet kormeistara pienākumus pildījis Aivars Krancmanis. Kopš 1982.gada kā otrā diriģente, bet kopš 1990. gada līdz pat šodienai kā galvenā diriģente korī strādā Mārīte Jonkus, kas savas darbības laikā kora repertuāra un muzikālo iespēju latiņu spējusi celt arvien augstāk. Kora repertuārā ir sakrālā mūzika, oriģināldziesmas, izvērstas formas skaņdarbi, to atsevišķas daļas, kā arī latviešu tautas dziesmu apdares, skaidroja Bukšs.

«Mežotne» 40 darba sezonu laikā iesaistījusies nozīmīgos pasākumos gan Latvijā, gan ārvalstīs, iegūstot augstu novērtējumu koru skatēs, piedaloties novada un reģiona Dziesmu svētkos, kā arī vairākkārt pārstāvot Latviju Ziemeļu un Baltijas valstu dziesmu svētkos. 1998.gadā Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku koru skatē «Mežotne» atzīta par labāko kori pagastu grupā un ieguvusi Valsts prezidenta balvu. 2000.gadā, pēc Latvijas vēstniecības Čehijā uzaicinājuma, koris koncertējis Latvijas kultūras dienās Čehijā par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 82.gadadienai. Pēdējo gadu nozīmīgākais notikums korim bija dalība 8.Pasaules koru olimpiādē, kas 2014.gadā norisinājās Rīgā, kategorijā «Tautas mūzika/folklora» iegūstot Zelta diplomu.

Šajā sezonā koris darbojas 33 pastāvīgo dziedātāju sastāvā un diriģentes Jonkus vadībā gatavojas dalībai Eiropas koru olimpiādē.

Lielkoncerts sāksies plkst.18. Ieeja tajā būs bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu