Miris «fusion krusttēvs» - ģitārists Lerijs Koriels

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

73 gadu vecumā svētdien kādā Ņujorkas viesnīcas numuriņā miris «fusion krusttēvs» - ģitārists Lerijs Koriels (Larry Coryell), ziņo ārvalstu prese. Par fusion (jazz/rock fusion) mūzikas vēsturē dēvē džeza sajaukšanos ar rokmūziku, un Koriels bija viens no «fusion» pionieriem.

Kaut gan stilu sajaukšanās nav nekas jauns džeza attīstībā, šo terminu sešdesmito gadu beigās sāka lietot tieši attiecībā uz džeza un roka saplūsmi. «Mēs bijām pasaules kultūras revolūcijas centrā. Daudzi lietoja LSD, un dominējošā vērtība bija: «Darām kaut ko citādu!» Mēs mīlējām Vesu (Montgomeriju, Wes Montgomery), bet mīlējām arī Bobu Dilanu. Mīlējām Koltrelnu, bet mūs vilināja arī Bītli. Mēs mīlējām Mailsu, bet mīlējām arī «The Rolling Stones»,» kādā intervijā teicis Lerijs Koriels.

Savus pēdējos divus koncertus Lerijs Koriels nospēlēja pirms nedēļas, Iridium džeza klubā.

Karjeras laikā mūziķis izdevis aptuveni 60 albumus un sadarbojies ar grupu «The Eleventh House», trompetistu Mailsu Deivisu (Miles Davis), Četu Beikeru (Chet Baker) u.c.

Par viņa nozīmīgāko albumu varētu uzskatīt 1969. gada «Spaces».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu