Rīgā argentīniešu ģitārists Kike Sinēzi un čellists Ruslans Viļenskis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

4. martā plkst.19 Rīgas kuģniecības un vēstures muzeja Kolonnu zālē uzstāsies leģendārais argentīniešu ģitārists Kike Sinēzi (Quique Sinesi) duetā ar pasaulē pazīstamo čellistu Ruslanu Viļenski (Ruslan Vilensky), informē koncertu sērijas «Vilensky Live» pārstāvji.

Sinezi guvis atzinību savā daiļradē apvienojot tradicionālo Argentīnas mūziku un moderno džezu. Mūziķa pārstāvji stāsta, ka Sinēzi izcelsme ļoti ietekmējusi viņa skanējumu un stilu, kas izpaužas sarežģītajos taktsmēros, unikālajā frāzēšanā un perkusīvajā ģitārspēles tehnikā. Ģitārists savā repertuārā iekļauj gan džeza klasikas, gan arī oriģinālkompozīcijas. Savos koncertos viņš izmanto septiņu stīgu spāņu ģitāru, pikolo ģitāru un čarango.

Mūziķis ir uzstājies kopā ar tādiem pazīstamiem māksliniekiem kā amerikāņu saksofona leģenda Čārlijs Mariano, bandoneonists Dino Saluci, laikmetīgā Argentīnas tango leģenda Pablo Zīglers, saksofonists Džo Lovano, trompetists Enriko Rava un daudziem citiem.

Biļetes uz koncertu pieejamas «Biļešu servisa» kasēs, «Statoil» degvielas uzpildes stacijās un internetā.

«Vilensky Live» ir augstvērtīgas mūzikas koncertu sērija Latvijā. Koncertu sērijā uzstājušies tādi pasaulslaveni mākslinieki kā itāļu komponists un bandoneonists Paolo Russo un laikmetīgā Argentīnas tango leģenda Zīglers un britu džeza pianiste Katja Surikova.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu