Valentīna dienas ceļvedis: pikants kino, lāpu gājiens, romantiski koncerti u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai Visu mīlētāju diena 14.02. nebeidzas ar vakariņām sveču gaismā, piedāvājam nelielu špikeri šā vakara notikumiem - kā aizraujošāk pavadīt šos svētkus!

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Uz kino - gan romantikai, gan kaislei!

Tumsa piecdesmit nokrāsās / Fifty Shades Darker (2017)

Februārī ienirsti tumsas nokrāsās... Džeimijs Dornans un Dakota Džonsone atgriežas uz lielā ekrāna kā Kristjens Grejs un Anastasija Stīla «Fifty Shades» triloģijas otrās grāmatas «Fifty Shades Darker» ekranizējumā! Kad Kristjens cenšas atgūt Anastasiju, meitene izvirza virkni noteikumu, pirms dod viņam vēl vienu iespēju. Viņu savstarpējās attiecībās pamazām no jauna uzplaukst uzticēšanās, taču Kristjena pagātnes tumšie noslēpumi ieskauj mīlētājus arvien ciešākā lokā ar vienu mērķi – iznīcināt viņu cerības uz kopīgu nākotni. Režisors James Foley. Lomās: Jamie Dornan, Dakota Johnson, Kim Basinger.

Visums starp mums / The Space Between Us (2017)

Gārdners Eliots ir pirmais cilvēks, kurš ir piedzimis uz Marsa. Savā dzīvē pazinis tikai 14 cilvēkus, pēc 16 gadiem viņš beidzot atgriežas uz Zemes. Viņš sāk neaizmirstamu piedzīvojumu kopā ar dumpiniecisku meiteni vārdā Tulsa, kuru ar interneta starpniecību bija iepazinis, dzīvojot uz Marsa. Viņi kopīgi centīsies atrast Gārdnera bioloģisko tēvu. Bet tā vietā atklās pavisam ko citu… Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. Režisors Peter Chelsom. Lomās: Gary Oldman, Asa Butterfield, Carla Gugino, Britt Robertson.

La La Land: Kalifornijas sapņi / La La Land (2016)

Mia ir topošā aktrise, kas piestrādā kafejnīcā, pasniedzot latte kafijas filmu zvaigznēm. Viņas mīļotais ir Sebastians, džeza mūziķis, kas mēģina savilkt galus, uzstājoties ar koncertiem šaubīgos un noplukušos bāros. Panākumiem pieaugot, jaunais mīlnieku pāris saskaras ar lēmumiem, kas sāk graut viņu mīlestību. Sapņi, pie kuriem viņi strādājuši tik smagi, nu viņus var izšķirt! Režisors Damien Chazelle. Lomās: Ryan Gosling, Emma Stone, John Legend, Rosemarie DeWitt, Finn Wittrock, Callie Hernandez.

Pasažieri / Passengers (2016)

Kosmiskais kuģis ar 5000 pasažieriem, kuri ir iegremdēti mākslīgajā sapnī, ceļo uz planētu, kas viņiem kļūs par jauno mājvietu. Negaidītas sistēmas kļūmes dēļ divi pasažieri Džims un Aurora pamostas ātrāk un saprot, ka līdz ceļojuma galapunktam vēl ir jālido 90 gadi, kas nozīmē, ka dzīves atlikušo daļu viņiem nāksies pavadīt vienatnē, kosmiskā kuģa greznajā interjerā. Laiks skrien, un pakāpeniski viņi sajūt abpusējas simpātijas... taču pēkšņi atklājas, ka kuģim draud briesmas. Režisors Morten Tyldum. Lomās: Chris Pratt, Jennifer Lawrence, Michael Sheen, Laurence Fishburne. Filmu kompānijas: Sony Pictures Entertainment, Start Motion Pictures, Company Films, LStar Capital, Original Film, Village Roadshow Pictures.

 
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valentīna dienā notiks lāpu pārgājiens

Aktīvā tūrisma portāls Pargajieni.lv piedāvā doties izzinošā un romantiskā Valentīna dienas pārgājienā pa Garkalni un tās tuvāko apkārtni 14.februārī. Starts paredzēts 18:15 Garkalnē dzelzceļa stacijā, kad būs pienācis vilciens no Rīgas. Automašīnu īpašnieki savus auto varēs novietot netālu no stacijas.

Savu maršrutu sāksim ar stāstu par Garkalnes vēsturi un to, kādēļ vēl nesen dzelzceļa stacija tika saukta par Ropažiem. Uzzināsiet interesantus faktus par Ropažu muižu un to, ka netālu atrodas vēl viena apdzīvota vieta ar nosaukumu Garkalne. Pēc Garkalnes vēstures izzināšanas dosimies pāri Vidzemes šosejai un lūkosim, kur mežā noslēpusies kādreizējā PSRS militārā bāze. Apskatīsim kādreizējās munīcijas noliktavas un vērosim, kā pamazām teritoriju pārņem vietējie iedzīvotāji un būvē savas jaunās privātmājas. Pēc tam dosimies dziļāk mežā, lai atrastu tur esošos bunkurus. Tā kā būs jādodas pazemē, vēlams ņemt līdzi apģērbu, kuru nav bail sasmērēt. Tur arī uzzināsiet, kāds mērķis bija šiem bunkuriem un kas saimniekoja šajā teritorijā. Šis objekts būs mūsu pasākuma nagla, tādēļ tā atrašanai veltīsim visvairāk laika. Šeit arī sarīkosim piknika pauzi.

Pēc militārās bāzes un bunkuru izpētes dosimies atpakaļ uz Garkalni, pa ceļam iepazīstoties ar blakus esošā dabas lieguma «Garkalnes meži» nozīmi. Varam pačukstēt, ka stāsts būs par zaļo vārnu, kas nemaz īsti neesot vārna. Uzzināsiet arī, kad radies tāds nosaukums šim putnam.

Pārgājiena laikā noiesim apmēram 10 kilometrus. Jātērpjas laikapstākļiem atbilstoši, līdzi jāņem ēdiens un dzēriens piknika pauzei.

Finišs paredzēts Garkalnē ap 22:00, lai paspētu uz vilcienu Rīgas virzienā.

Dalības maksa:

  • 5 eiro individuālajiem dalībniekiem;
  • 4 eiro, ja piesakās vismaz divatā;
  • 1,50 eiro skolēniem;
  • Bez maksas pirmsskolas vecuma bērniem pieaugušo pavadībā.
  • Viena uzpildīta lāpa maksās 1,50 eiro.
 
Foto: Evija Trifanova / LETA

Mīlētāju dienas muzejā

Līdz 14.februārim muzejā «Rīgas Jūgendstila centrs» valdīs romantiska gaisotne. Ikviens aicināts viesoties muzejā un īpašās ekskursijās iepazīt jūgendstila perioda romantisko šķautni. Dāmas uzzinās, kā ar vēdekļa valodas palīdzību atzīties mīlestībā. Kungi savas emocijas varēs izpaust ziedu valodā, kas 20.gadsimta sākumā bija veids, kā uzrunāt mīļoto, nepasakot ne vārda. Gan dāmas, gan kungus priecēs interjers, kas šajās dienās rotāts rožaini sārtos toņos, un jūgendstila laika mīlestības pastkaršu kolekcija.

14.februārī pulksten 16.00 aicinām uz īpašām Valentīna dienas ekskursijām, kuru laikā ne tikai varēs iepazīt jūgendstila interjerus un muzeja telpas, bet arī apgūt romantikas nianses un uzzināt, kā mīlestībā atzinās pirms vairāk nekā 100 gadiem. Ziedu valoda ir romantisks un reizē slepens veids, kā uzrunāt savu mīļoto un atzīties jūtās. Ar īpaši izvēlētu ziedu palīdzību kungs var izpaust mīlestības jūtas un izteikt komplimentus. Savukārt vēdekļa valoda ļauj dāmai nodot ziņas, pat nesarunājoties. Tas, kā dāma atver vai tur vēdekli, atklāj viņas attieksmi pret kungu, emocijas un pat ģimenes stāvokli.

Līdz 14.februārim muzeja interjers rotāts Valentīna dienas noskaņās. Būs apskatāmas 20.gadsimta sākuma romantiskās pastkartes un izsmalcināti tējas galdi rožaini sārtos toņos no muzeja krājuma. Ikvienam būs iespēja piestāt romantiski izveidotā mīlestības saliņā un iemūžināt mirkli fotogrāfijā.

Īpašā ieejas biļete muzejā Mīlētāju dienu ekskursijās - pārim par vienas ieejas biļetes cenu.

 
Foto: Edijs Pālens /LETA

Romantiskā ģitārista Kaspara Zemīša un deju grupas «Dzirnas» koncerts

14.februārī, Valentīna dienā, plkst. 19.30 Dzintaru koncertzāle aicina uz romantisku koncertu «Kaspars Zemītis. Dejas ar stīgām», kurā baudīsim izcilā akustiskās ģitāras meistara Kaspara Zemīša virtuozo sniegumu saspēlē ar stīgu kvartetu un deju skolas «Dzirnas» dejotājiem horeogrāfa Agra Daņiļeviča vadībā.

Mūzikas un dejas saspēle. Izdejots un izspēlēts prieks un sāpes, mīlestība un smeldze. Pieskaršanās cilvēcisko emociju stīgām - no maiguma līdz kaislei, no prāta līdz neprātam. Šajā programmā apvienojas deju skolas «Dzirnas» dejotāji horeogrāfa Agra Daņiļeviča vadībā un ģitārspēles meistars un komponists Kaspars Zemītis, kura skanējumu kuplinās stīgu kvarteta spēle.

Kaspars Zemītis ir viens no izcilākajiem akustiskās ģitāras meistariem Latvijā. Viņš ir daudzpusīgs un pieprasīts mūziķis, kurš muzicē dažādos žanros un sastāvos. «Es mūzikā vairāk jūtos kā domātājs, kurš tehniski sarežģītos skaņdarbos meklē un atklāj arvien jaunas nianses,» par sevi saka ģitāras virtuozs. Savulaik Kaspars ir bijis leģendārās grupas «Time After Time» dalībnieks, viņa skatuves partneru vidū ir dziedātāji Linda Leen, Intars Busulis un Renārs Kaupers. Jau vairākus gadus mūziķi vieno arī sadarbība ar Valsts akadēmisko kori «Latvija» un diriģentu Māri Sirmo, kā arī ar Latvijas Radio kori.

Šo koncertprogrammu caurvij dažādos laikos un ar dažādiem sastāviem tapušas Kaspara Zemīša kompozīcijas, kā arī viņa veidotas citu autoru skaņdarbu aranžijas. Programmā: Roberts de Vizē, Kaspars Zemītis, Maksimo Djego Pujols, Martins Teilors.

Koncertā piedalās: Kaspars Zemītis (ģitāra), Līva Plociņa (I vijole), Madara Gaile, (II vijole), Ineta Abakuka (alts), Madara Norbūte (čells), deju skolas «Dzirnas» dejotāji (horeogrāfs Agris Daņiļevičs).

Vēsturiskā Dzintaru Mazā zāle ar 500 skatītāju vietām pēc vairāku gadu rekonstrukcijas un restaurācijas tika atklāta 2015. gada maijā, sniedzot iespēju koncertdarbību Dzintaros turpināt visa gada garumā.

 
Andris Bulis
Andris Bulis Foto: Ieva Lūka/LETA

Valentīndienas svētku koncerts - «Love Is In The Air»

14. februārī Rīgas Kongresu namā notiks Valentīndienas svētku koncerts «Love Is In The Air».

Vakara viesus sagaidīs vairāki pārsteigumi un tādi mākslinieki kā Latvijas kinozvaigzne Ivars Kalniņš, Latvijas kino un teātra aktieris Andris Bulis, Krievijas tautas māksliniece Ņina Šacka, Latvijas kino un teātra aktieris Edijs Zalaks, kā arī Krievijas kino un teātra zvaigzne Jekaterina Volkova. Populārie Latvijas un Krievijas mākslinieki ir sanākuši kopā, lai atklātu savu dvēseli, padalītos ar savām jūtām, parunātu par pašu galveno tēmu uz šīs zemes - Mīlestību.

Skanēs mūzika, dziesmas, dzejoļi, kā arī fantastiskā ungāru pianista Otto Kovči klavierspēle. Dažādi mākslinieki, dažādas valodas, dažādas kompozīcijas, dažādas sajūtas, bet tēma viena - mīlestība!

 
Dziedātāja un pianiste Katrīna Gupalo
Dziedātāja un pianiste Katrīna Gupalo Foto: publicitātes

«Lielais dzintars» aicina baudīt Valentīndienu

Valentīndienas vakarā, 14.februārī pulksten 19 koncertzālē «Lielais dzintars» notiks Andreja Osokina un Katrīnas Gupalo jaunās koncertizrādes «Pēc pusnakts / After midnight» pirmizrāde. Koncertizrāde ir stāsts par sievieti, kurai ir dažādas šķautnes - viena liriska, maiga un mierīga, otra - koķeta, strauja un nevaldāma.

Stāstu veido dziedātāja un pianiste Katrīna Gupalo, dejotāja un horeogrāfe Gabija Bīriņa, pianists Andrejs Osokins un sitaminstrumentālists Elvijs Endelis. Par uzveduma vizuālo ietvaru rūpējas video mākslinieks un projekciju autors Jānis Romanovskis, kā arī stilisti un tērpu mākslinieki - Reinis Ratnieks un Iveta Vecmane.

Koncertizrādes gaitā būs neprognozējami sižeta pavērsieni, kas izpaudīsies gan Katrīnas un Gabijas izspēlētajā stāstā par sievietes dabu, gan mūzikā - no klasikas līdz džeza improvizācijām. Panākumiem bagātais pianists Andrejs Osokins šajā uzvedumā pirmo reizi spēlēs džeza mūziku plašākai publikai: «Šāds izaicinājums man ir pirmo reizi dzīvē, kas klasiskās mūzikas pianistam ir diezgan grūti, bet tajā pašā laikā ļoti aizraujoši.» Programmā Katrīnas Gupalo spēcīgajā un vienlaikus īpaši sensuālajā tembrā izskanēs amerikāņu zelta mūzikas laikmeta kompozīcijas, ko 20.gadsimta populārākajās kinofilmās un mūziklos izpildījušas Merilina Monro, Nina Simone, Petsija Klaina un citas šā laikmeta dīvas.

 
Foto: Ieva Čīka/LETA

Daumants Kalniņš un Frenks Sinatra - romantika garantēta

14. februāris 19:00
mūzikas nams DAILE

Programmā dziesmas no leģendārā dziedātāja Frenka Sinatras repertuāra izpilda Daumants Kalniņš un Jelgavas bigbends Raita Ašmaņa vadībā.
Koncerta pirmajā daļā skan līdz šim nedzirdētas un mūziķu iepriekš neizpildītas dziesmas, bet otrajā daļā klausītājiem tiek atskaņoti izsenis zināmi un atpazīstami Frenka Sinatras populārākie skaņdarbi.
Programmas solists Daumants Kalniņš karjeru sācis deviņu gadu vecumā ar ģēnija lomu Mocarta operas «Burvju flauta» uzvedumā Latvijas Nacionālajā operā. Turpmākajos gados sekojušas tādas lomas kā Mailss Britena operā «Skrūves pagrieziens», Amors Gluka operā «Orfejs un Eiridīke», ganiņš Pučīni «Toskā», Oberto Hendeļa «Alčīnā». Viņa diskanta balss iemūžināta albumā «Klausies, spulgacīt».
Dziedātājs mācījies Rīgas Doma kora skolā, bijis Rīgas Doma zēnu kora solists, absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju divās specialitātēs - obojas spēlē un džeza vokālā.

 
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ainārs Mielavs un Pārcēlāji «Atsaukties Valentīna dienā»

Liepājā 14. februārī, Valentīna dienā

MIELAVS UN PĀRCĒLĀJI atgriežas Liepājā jauno laiku svētkos – Valentīna dienā, jo, kā bieži izteicies Ainars Mielavs, «nav svarīgāka mērķa šai dzīvē kā laimīgas mīlestības meklēšana».

Pārcēlāji muzicēs savā eksperimentālajā sastāvā, kurā liela nozīme ir mirkļa improvizācijai un noskaņai, – Ainars Mielavs (balss, mutes harmonikas), Gints Sola (ģitāras, sitamie instrumenti), Aigars Voitišķis (ģitāras, balss) un Mikus Solovejs (soprāna un tenora saksofons).

Skanēs dziesmas no visiem radošajiem laikiem – JAUNS MĒNESS; Ainars Mielavs; Mielavs un Imants Kalniņš. Netrūks arī par jebkura koncerta neatņemamo sastāvdaļu kļuvušās «Tu saviļņoji mani», «I Love You», «Kad mēness jūrā krīt» un «Ai jel manu vieglu prātu».

 
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jāņa Stībeļa labāko dziesmu koncerts SAJŪTI!

14.februārī – tieši Valentīndienā – koncerttūrē «Sajūti!» pa Latvijas pilsētām dosies klausītāju iemīļotais dziedātājs Jānis Stībelis. Koncertos kopā ar viņu muzicēs izcilie instrumentālisti Raimonds Macats (taustiņinstrumenti, mutes harmonikas, čells), Miķelis Vīte (perkusijas) un Andrejs Jevsjukovs (ģitāra), kā arī jaunā dziedātāja Megija Naunika. Koncertos skanēs Jāņa pazīstamākās un populārākās dziesmas «Tikai tev», «Ir tik karsts», «Pozitīvs», «Divas pasaules», «Glāze piena», «Es tikai smejos» u.c.

«Ļoti ilgi – šķiet, gadus septiņus – neesmu koncertējis Latvijas pilsētās, tāpēc nolēmu sarīkot šo koncerttūri, kurā skanēs labākās dziesmas no visiem maniem deviņiem albumiem. Vārdu sakot, man ir ko teikt maniem klausītājiem,» saka dziedātājs, piebilstot – vēl viens iemesls šai tūrei ir viņa vēlme apceļot Latviju un koncertēt vietās, kurās tas nav darīts, vai arī – ja ir, tad ļoti sen. «Jau sen vēlējos veikt savas koncertdarbības rezumē. Manuprāt, šis ir labākais veids, kā to izdarīt.» Savukārt par pirmā koncerta izvēles datumu Jānis teic: «Kāpēc gan tūri nesākt tik skaistā un romantiskā dienā, kad visi svin Valentīndienu jeb Visu mīlētāju svētkus? Domāju, ka arī mana programma būs pietiekami romantiska.

Koncerttūres laikā Jānim uz skatuves pievienosies viņa draugi - Marta Ritova, Aminata, Normunds Rutulis u.c., tiesa, lai saglabātu intrigu, pagaidām netiek atklāts, kurā koncertā kurš viesmākslinieks piedalīsies, vien zināms, ka koncertos iespējami dažādi pārsteigumi.

 
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valentīndienā Ventspilī notiks īpašais OPUS PRO 30 gadu jubilejas papildkoncerts «Rozā lietus»

14.februārī, visu mīlētāju dienā, leģendārā latviešu rokgrupa OPUS PRO, atzīmējot savas darbības un pastāvēšanas 30 gadu jubileju (oficiālie avoti liecina, ka grupa dibināta 1986.gadā), sniegs koncertu teātra namā «Jūras vārti». Nosaukums jubilejas koncertam izvēlēts, atsaucoties uz vienu no grupas populārākajām rokbalādēm.
OPUS PRO kodolu veidoja tās dibinātāji – solists Alex (īstajā vārdā Oļegs Andrejevs), kā arī izcilais ģitārists Harijs Zariņš. Pagājušā gadsimta 20.gadsimta astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados OPUS PRO neapšaubāmi bija viena no populārākajām latviešu grupām. Savas pastāvēšanas laikā OPUS PRO ierakstījusi piecus studijas albumus: «Dzimene» (1996), «Es eju tevi zagt» (2000), «Labākās dziesmas» (2002), «Tu un es» (kopā ar Alex meitu – dziedātāju Aiju Andrejevu; 2006), kā arī «Stāsts Nr.13»(2014). Šis albums 2014.gadā saņēma «zelta» statusu.
Grupa savā jubilejas tūrē iekļāvusi populārākos skaņdarbus, kas skanējuši šajās trijās desmitgadēs: «Rozā lietus», «Dzimene», «Šonakt», «Mīļā», «Svētuguns» un, protams, «Brīvību Baltijai» – vienu no spilgtākajām Atmodas laika himnām, kurai īpašu skanējumu deva grupas solista ALEX spožais vokāls. Protams, koncertu programmā vieta atrasta ne tikai šiem skaņdarbiem vien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu