Andris Nelsons otro reizi iegūst prestižo «Grammy» balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Losandželosā svētdien notika «Grammy» balvu pasniegšanas ceremonija, kurā otro gadu pēc kārtas Latvijas diriģents Andris Nelsons saņēmis balvu par viņa vadībā ierakstītu Bostonas Simfoniskā orķestra atskaņojumu, liecina informācija balvas organizatoru oficiālajā mājaslapā. Savukārt «Grammy» balvu pasniegšanas ceremonijā triumfēja angļu dziedātāja Adele, kura ieguvusi piecas balvas.

Nelsona balva iegūta par Bostonas simfoniskā orķestra izpildījumā atskaņotiem «Deutsche Grammophon» izdotajiem Dmitrija Šostakoviča 5., 8. un 9. simfonijas ierakstiem «Shostakovich: Under Stalin's Shadow - Symphonies Nos. 5, 8 & 9».

«Grammy» kategorijā «Labākais orķestra sniegums» ar Nelsonu sacentās arī Latvijas diriģents Mariss Jansons.

Viņš balvai bija izvirzīts par Sergeja Prokofjeva Piektās simfonijas ierakstu kopā ar Karalisko Concertgebouw orķestri.

Viņi abi sacentās arī ar igauņu diriģentu Nēmi Jervi un viņa vadīto Šveices Romāņu orķestri, Maiklu Tilsonu-Tomasu un viņa vadīto Sanfrancisko simfonisko orķestri un Alanu Gilbertu un Ņujorkas filharmonijas orķestri.

Nelsons pērn saņēma «Grammy» balvu par viņa vadībā ierakstīto Dmitrija Šostakoviča 10. simfoniju «Shostakovich: Under Stalin's Shadow - Symphony No.10».

No piecām saņemtajām balvām Adele ieguvusi balvas trīs prestižākajās kategorijās - «Gada albums», «Gada ieraksts» un «Gada dziesma».

Visās kategorijās Adele konkurēja ar amerikāņu popdīvu Bejonsi,

kuras singls «Formation» ieguva balvu kategorijā «Labākais mūzikas video».

Piecas «Grammy» balvas saņēma leģendārā britu mūziķa Deivida Bovija pēdējais albums «Blackstar», kas iznāca divas dienas pirms viņa nāves.

Albums saņēma balvas visās kategorijās, kurās bija nominēts, tostarp kategorijā «Labākā roka dziesma».

Savas dzīves laikā Bovijs ieguva tikai vienu «Grammy» balvu.

«Grammy» ceremonija sākās ar Adeles dziesmu «Hello». Vēlāk māksliniece atgriezās uz skatuves, lai apliecinātu cieņu mūžībā aizgājušajam mūziķim Džordžam Maiklam, taču, līdzīgi kā pagājušajā gadā, piedzīvoja aizķeršanos. Šoreiz dziedātāja lūdza apturēt mūziku un sāka uzstāšanos no jauna.

Bejonse, kura pagājušajā nedēļā piesaistīja pasaules uzmanību ar paziņojumu par dvīņu gaidīšanu, ceremonijas laikā izpildīja divas savas jaunās dziesmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu