Šovakar BAFTA ceremonija - pasniegs britu kino balvas

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šovakar Karaliskajā Alberta zālē Londonā norisināsies ikgadējā Britu kino un televīzijas mākslas akadēmijas (BAFTA) balvu pasniegšanas ceremonija

Šogad ar vienpadsmit nominācijām līderis ir amerikāņu mūzikls «La La Land» («La La Land: Kalifornijas sapņi»), kurā galvenās lomas atveido Raiens Goslings un Emma Stouna.

Uz labākās filmas godu pretendē piecas lentes - «Arrival», «I, Daniel Blake», «La La Land», «Manchester By The Sea» un «Moonlight».

70. BAFTA ceremoniju jau 12. reizi vadīs Stīvens Frajs (Stephen Fry).

Stīvens Frajs (Stephen Fry)
Stīvens Frajs (Stephen Fry) Foto: REUTERS/Scanpix

Detalizēta informācija par nominantiem BAFTA mājas lapā

Ņem vērā filmas straumēšanas servisos

Šogad BAFTA mainījusi balvu ceremonijas noteikumus, un godalgām šogad varēja izvirzīt arī straumēšanas pakalpojumos izdotās filmas. BAFTA kino nodaļas vadītājs Džims Bredšovs norādīja, ka pēdējos gados arvien vairāk filmu tiek laistas klajā straumēšanas pakalpojumos, nevis kinoteātros. Tādā veidā izdotas filmas tiks vērtētas individuāli, un nominācijas tiks piešķirtas izņēmuma gadījumos.

«Mēs vēlamies apbalvot labākās filmas, nesodot atsevišķas kinolentes, īpaši ārzemju filmas, par to, kādā veidā tās tiek finansētas vai kādu izplatītāju tās ieguvušas Lielbritānijā,» skaidro Bredšovs. «Tās nebūs milzīgas pārmaiņas. Mēs nevēlamies pavērt ceļu milzīgam pieteikumu skaitam. Filmu izplatīšanas modeļi ļoti strauji mainās, tāpēc mums jābūt atvērtiem jaunām lietām, kas atšķiras no iepriekšējiem modeļiem.»

BAFTA pārstāvis uzsvēra, ka organizācija nedošot priekšroku straumēšanas pakalpojumos izlaistajām filmām. «Taču mums jāapzinās, ka filmu izlaišana kinoteātros kļūst arvien retāka, bet iznākšana digitālajā vidē arvien biežāk ir norma. Īpaši tas attiecas uz neatkarīgo kino un ārpus Lielbritānijas uzņemtām ārzemju mazbudžeta filmām, kas tiek izplatītas Lielbritānijā,» teica Bredšovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu