Latvija Eirovīzijā Kijevā uzstāsies pirmajā pusfinālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien, 31. janvārī, Kijevā norisinājās svinīgā ceremonija, kuras laikā tika noteikta kārtība, kādā uzstāsies visu šā gada starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa dalībvalstu pārstāvji. Izlozē tika noskaidrots, ka Latvija startēs dziesmu konkursa pirmā pusfināla otrajā daļā. Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss šogad notiks Ukrainas galvaspilsētā Kijevā – pusfināli 9. un 11. maijā, bet fināls 13. maijā.

Ceremonijas laikā pagājušā gada Eirovīzijas rīkotājpilsētas Stokholmas domes priekšsēdētāja Eva Luisa Erlandsone Sloraka svinīgi pasniedza rīkotājpilsētas atslēgas Kijevas pilsētas mēram Vladimiram Kļičko. Pasākuma turpinājumā tika izlozēts Eirovīzijas dziesmu konkursa dalībvalstu izvietojums pusfinālos un attiecīgi to pirmajā vai otrajā pusē. Šogad pirmajā pusfinālā piedalīsies 18 valstis, bet otrajā – 19 valstis.

Pirmajā pusfinālā Latvija konkurēs ar Melnkalnes, Somijas, Gruzijas, Portugāles, Beļģijas, Zviedrijas, Albānijas, Azerbaidžānas, Austrālijas, Kipras, Slovēnijas, Armēnijas, Moldāvijas, Čehijas, Islandes, Grieķijas un Polijas pārstāvjiem. Savukārt otrajā pusfinālā uz skatuves kāps Maķedonijas, Maltas, Nīderlandes, Serbijas, Dānijas, Krievijas, Rumānijas, Ungārijas, Austrijas, Īrijas, Šveices, Igaunijas, Izraēlas, Bulgārijas, Sanmarīno, Lietuvas, Horvātijas, Norvēģijas un Baltkrievijas pārstāvji.

No 5. februāra svētdienu vakaros LTV1 ēterā skatītāji varēs sekot līdzi LTV autoru un izpildītāju konkursa «Supernova 2017» norisei, kurā 22 dalībnieki cīnīsies par uzvaru un iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Ukrainā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu