Frenks Oušens uzskata, ka «Grammy» ir nostalģiska nozīme

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lai gan ASV mūzikas balva «Grammy» tiek uzskatīta par vienu no prestižākajiem apbalvojumiem, ko mūziķis var saņemt, anonīmi avoti atklājuši, ka šogad tādi balvas nominanti kā reperi Kanje Vests un Dreiks, kā arī popmūziķis Džastins Bībers pat neplāno ierasties uz ceremoniju.

Anonīmi avoti portālam TMZ atklājuši, ka 22 gadus vecais Bībers, kurš šogad nominēts četrām «Grammy» balvām, nedomā apmeklēt 12.februārī paredzēto ceremoniju un pat ir ieplānojis tajā dienā atrasties citā vietā, nevis Losandželosā, kur pasākums notiks.

Ar dziedātāju saistīti avoti, kas vēlējās palikt anonīmi, TMZ stāstīja, ka Bībers neuzskata, ka «Grammy» ir laikam atbilstošs vai reprezentatīvs pasākums, jo īpaši attiecībā uz gados jauniem dziedātājiem.

Līdzīgus iemeslus minēja arī astoņām balvām izvirzītā 30 gadu vecā Dreika pārstāvji, kas atklāja, ka arī viņš neplāno ierasties uz «Grammy» balvu ceremoniju.

39 gadus vecā Kanjes Vesta pārstāvji, runājot anonīmi, repera lēmumam boikotēt «Grammy» ceremoniju minēja citus iemeslus: lai gan mūziķis iepriekš ir saņēmis jau 21 prestižo apbalvojumu, viņš nekad nav uzvarējis, ja viņa konkurenti ir bijuši baltādaini mūziķi.

«Īsta saniknojuma nav, vienkārši daudzi jauni dziedātāji uzskata, ka «Grammy» neiet līdzi laikam un ir diezgan neatbilstošs pasākums,» piebilda ar mūziķiem saistīta persona.

Iepriekš mūziķis Frenks Oušens paziņoja, ka neiesniegs izskatīšanai «Grammy» nominācijai savu jauno albumu «Blonde», lai gan daudzi to uzskata par pagājušā gada labāko skaņu ierakstu. Līdzīgi Vestam arī Oušena vērtējumā «Grammy» nepienācīgo atspoguļo melnādaino mūziķu veikumu.

«Tai institūcijai pilnīgi noteikti ir nostalģiska nozīme. Vienkārši nešķiet, ka tā ļoti labi pārstāvētu cilvēkus, kas nāk no aprindām, no kurām esmu es, un tic tam, kam ticu es,»

novembrī 29 gadus vecais mūziķis teica «The New York Times». «Domāju, ka apbalvošanas sistēmas un izvirzīšanas sistēmas, un izvērtēšanas sistēmas infrastruktūra ir novecojusi,» viņš pamatoja savu lēmumu.

Jau ziņots, ka Latvijas diriģenti Andris Nelsons un Mariss Jansons nominēti «Grammy» kategorijā «Labākais orķestra sniegums», līdz ar to viņu vadītie orķestri sacentīsies savā starpā.

Popdīva Bejonsē šogad nominēta vislielākajam skaitam «Grammy» balvu - deviņās kategorijās, ieskaitot kategoriju «Gada albums». Šim godam izvirzīts viņas albums «Lemonade». Trīs kategorijās ar Bejonsi konkurēs angļu dziedātāja Adele, kuras albums «25» kļuvis par vienu no visvairāk pārdotajiem 21. gadsimta albumiem.

Līdzās Adeles «25» un Bejonsas «Lemonade» uz gada labākā albuma godu pretendē arī Dreika «Views» un Džastina Bībera «Purpose».

Astoņās kategorijās nominēti hiphopa mākslinieki Kanje Vests un Dreiks, kā arī R'n'B izpildītāja Riana.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu