Top10: skatītākie latviešu mūzikas klipi «Youtube»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube

«Youtube» neapšaubāmi ir populārākā video vietne, kur iegriežamies, lai aplūkotu jaunākos mūzikas klipus. Šī vietne pēdējos gados kļuvusi populāra arī kā vienkāršs audio mūzikas atskaņotājs, sīvi konkurējot ar mūzikas straumēšanas servisiem. Ja vēlamies iegūt objektīvu ainu par to, kas interesē klausītāju, tad «Youtube» ir īstā vieta, kurp doties. Lai noskaidrotu, kas tad no latviešu jeb Latvijā radītas mūzikas ir klausītāju un skatītāju topā, apkopojām top10 skatītākos latviešu mūzikas klipus. Pateicoties panākumiem Baltijā, ar vairākām dziesmām dažādās valodās topā ir Lauris Reiniks (visas skatītākās Reinika dziesmas apkopotas topa 4. vietā), taču pirmajā vietā kāda dziesma krievu mēlē.

 
Foto: Youtube

10. vieta - 3 715 452 skatījumi

Intars Busulis pēdējos gados arvien lielāku popularitāti guvis Krievijā, un durvis uz šo lielo mūzikas tirgu viņam atvērusi piedalīšanās TV šovā «Голос», kurā viņš veiksmīgi startējis. Tieši šajā šovā izpildītā 80. gados populārā R. Paula dziesma «Я тебя рисую» («Es tevi zīmēju»), kurai teksta autors ir Andrejs Dementjevs un kuru savulaik izpildīja igauņu dziedātājs Jāks Joala, sasniegusi 3 715 452 skatījumu.

 
Foto: kadrs no video

9. vieta - 3 770 187 skatījumi

Arī «Prāta vētra» jeb «Brainstorm» guvusi ievērību Krievijā. Tas jelgavniekiem izdevies ar 80. gados populārās grupas «Альянс» dziesmas «На заре» («Rītausmā») versiju, kurai tekstu jaunu sacerējis Jevgēņijs Griškovecs.

 
Foto: kadrs no video

8. vieta - 3 799 653 skatījumi

Rassell & Samanta Tīna «Esi man klāt». 2012. gada pašā sākumā ar šo video «Youtube» skatītāju sirdis iekaroja bijušais grupas «Device» reperis un producents Rasels (Rassell) jeb īstajā vārdā Ruslans Kuksinovičs un LNT šova «O! Kartes akadēmija» uzvarētāja Samanta Tīna. «Šī kompozīcija klausītājus pārsteigs ar savu novitāti, dziesma ir veidota electro-pop un RnB mūzikas stilā, kas Latvijā ir diezgan reta parādība,» pārliecināti ir mākslinieki. Viņiem izrādījusies taisnība!

 
Foto: kadrs no video

7. vieta - 4 394 889 skatījumi

Rassell & Sabīne Berezina «Dzīvo brīvi». Rasels veiksmīgi sadziedājies arī ar «OKartes skatuves» dalībnieci Sabīni Berezinu.

 
Foto: kadrs no video

6. vieta - 5 192 918 skatījumi

Pirms septiņiem gadiem «Abrakadabra» kļuva par pašmāju popmūzikas lielāko sensāciju. Dziesma tika izdota 2009. gada rudenī un sekoja Marata Ogļezņeva («Device» dalībnieks) un Emīla Balcera (daudzu un dažādu Latvijas un arī starptautisko jauno izpildītāju konkursu laureāts) debijas singlam «Klimata kontrole». Taču šobrīd «Abrakadabra» panākumus aizēnojusi jauna dziesma - «Sekundes». Vispār puišiem ir vismaz piecas dziesmas, kurām skatījumi «Youtube» pārsniedz miljonu.

 
Foto: kadrs no video

5. vieta - 5 404 341 skatījums

Kā zināms, joku grupas «Bermudu Divstūris» sastāvā darbojas augstāk minētie grupas «Musiqq» puiši, kas paslēpušies aiz segvārdiem Biceps un Triceps. «Ballējam, neguļam» skan katrā ballītē. Kopumā septiņi «Bermudu divstūra» skaņdarbi «Youtube» pārsnieguši 2 miljonu skatījumu robežu.

 
Foto: youtube.com

4. vieta - vairākas Laura Reinika dziesmas. Liepa Mondeikaite «Apkabink Dar» 5 939 511 skatījumu

Lauris Reiniks šajā top10 būtu iekļuvis uzreiz ar piecām dziesmām. Tomēr, lai sniegtu plašāku ieskatu, nolēmām Reinika dziesmas apkopot vienā topa vietā. Līderis ar vairāk nekā 5,9 miljoniem skatījumu ir Reinika un lietuviešu dziedātājas Liepas Mondeikaites lietuviešu versija dziesmai «Es esmu tev dzīslās» («Apkabink Dar»)

Lauris Reiniks «Širdis Sudegus Tyliai» 5 696 279

Lauris Reiniks «Aš Bėgu» 5 179 716

Lauris Reiniks & Monika «Pasaka» 4 725 786

Lauris Reiniks «Es skrienu» 3 205 312

 
Foto: Youtube

3. vieta 7 194 114 skatījumu

Renāra Kaupera «Joka pēc alfabēts» noteikti skan katrā ģimenē, kurā aug bērni.

 
Foto: youtube.com

2. vieta - 9 145 395 skatījumi

Ilgu laiku lielāko ievērību «Youtube» no pašmāju mūziķiem bija guvusi pašmāju čellu grupas «Melo-M» kaverversija zviedru grupas «Europe» dziesmai «The Final Countdown». Nu skaņdarbs noslīdējis uz 2. vietu.

 
Foto: Youtube

1. vieta - 10 295 644 skatījumu

«Musiqq» dziesma «Страна без названия» («Valsts bez nosaukuma») sākotnēji orientēta uz Krievijas un Baltijas mūzikas tirgu. Kā viesmūziķis dziesmā dzirdams Liepājas reperis Džakomo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu