Liepājas teātrī pēdējo reizi tiks spēlēta izrāde bērniem «Bezgalīgo stāstu stāsts»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes/leta

Piektdien, 3.februārī, plkst. 18:00 Liepājas teātrī pēdējo reizi tiks spēlēta izrāde bērniem «Bezgalīgo stāstu stāsts». Izrādi 2014.gada rudenī iestudēja režisore Lelde Kaupuža.

Izrādes radošā komanda (scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Liene Rolšteina, horeogrāfe Inga Krasovska, komponists Edgars Mākens, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis un video mākslinieks Andris Vētra) radījusi brīnumiem pilnu vidi, jo lielākoties izrādes darbība notiek Iztēles pasaulē, kurā nokļūst galvenais varonis Toms, atverot kādu nebūt ne parastu grāmatu.

Toms nedaudz atšķiras no citiem - viņš daudz lasa grāmatas, un viņam ir ļoti spilgta iztēle, tāpēc pārējie bērni mēdz par viņu pasmieties, taču tad, kad Iztēles pasaulei draud briesmas, tās valdniece Sirdsmiera Princese izvēles tieši Tomu par šīs pasaules glābēju! Savā ceļā viņš satiek gan Spīganu, gan Lielo Melno, kuri visādi cenšas traucēt Tomam pildīt viņam uzticēto uzdevumu, gan Malduguni Ta-Dā, kura kļūst par uzticamu Toma ceļabiedru, gan citus Iztēles pasaules varoņus.

Galvenā varoņa Toma lomā pēdējā izrādē iejutīsies Pēteris Lapiņš, kurš šajā lomā vairāk nekā divu gadu garumā dublējās ar Sandi Pēci. Izrādē piedalās arī aktieri Everita Pjata, Anete Berķe, Agnese Jēkabsone, Gatis Maliks, Edgars Ozoliņš, Edgars Pujāts, Viktors Ellers, Rolands Beķeris.

«Pārsteidzoša ir jauno aktieru atdeve, arī mikroskopiskās lomiņās spīdinot meistarīgu eleganci, briljantu precizitāti, kuras slīpējumā ieguldīts milzu laiks un griba. Liepājnieku izrāde bērniem ir talantīga un gudra. Tā stāsta par iztēli, kurā iespējams viss, vienlaikus tā var sevī slēpt kā vilinājumu, tā slazdu,» pēc pirmizrādes par iestudējumu rakstīja kritiķe Ilze Kļaviņa.

2014./2015. gada sezonā izrāde tika nominēta «Spēlmaņu nakts» balvai kategorijā «Gada izrāde bērniem un pusaudžiem». Kopš pirmizrādes to noskatījušies vairāk nekā 10 000 skatītāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu