LNSO ar koncertiem Francijā sāks Latvijas valsts simtgades starptautisko programmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Janvāra beigās un februāra sākumā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) dodas koncertbraucienā uz Franciju, kur sāks Latvijas simtgades starptautisko programmu Eiropā, informē Latvijas valsts simtgades biroja sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Pastare.

24. janvārī Eksanprovanas Lielajā teātrī un 26.janvārī Mecas «Arsenālā» LNSO Andra Pogas vadībā sniegs programmu, kurā iekļauts Modesta Musorgska simfoniskais zīmējums «Nakts kailajā kalnā», Sergeja Rahmaņinova «Simfoniskās dejas» un Morisa Ravela Klavierkoncerts Solmažorā, kur soliste būs bulgāru pianiste Plamena Mangova. Latvijā programma izskanēs 21.janvārī Vidzemes koncertzālē «Cēsis».

Savukārt no 1.februāra līdz 5.februārim LNSO piedalīsies Francijas festivālā «Trakās dienas Nantē». Festivāls atšķiras no citiem festivāliem ar to, ka tajā ik dienu notiek ļoti liels daudzums koncertu, stāsta Pastare.

Pēc Pastares paustā, LNSO Nantē sniegs deviņus koncertus, un septiņos no tiem iekļauti latviešu mūzikas lieliski paraugi, tostarp Emīla Dārziņa «Melanholiskais valsis» un Artura Maskata «Tango», kur akordeona solo izpildīs Artūrs Noviks. Lielā daļā koncertu Nantē LNSO pievienojas arī Valsts akadēmiskais koris «Latvija», turklāt vairāki koncerti tiks pārraidīti Eiropas kultūras televīzijas kanālā «Arte».

Pastare informēja, ka pirms uzstāšanas Nantē LNSO spēlēs četrus koncertus pilsētas apkaimē - Somīrā, Lavalā, Sennzārā un Larošsirjonā. Arī šajos koncertos līdzās citu autoru simfoniskajām dejām skanēs starptautisku atzinību guvušais Maskata «Tango».

Jau ziņots, ka Latvijas simtgades starptautiskajā programmā plānotas 112 norises 16 valstīs.Latvijas simtgade ārvalstīs paredzēta četrās dimensijās - starptautiskā programma ar dažādām norisēm 16 pasaules valstīs, Londonas grāmatu tirgus un tā pavadošā programma, kur kopā piedalīsies Baltijas reģiona valstis, publiskās diplomātijas programma, kurā plānots prezentēt Latviju visos kontinentos, un sadarbība ar tautiešiem ārvalstīs.

Starptautiskās programmas pasākumi notiks tādās valstīs kā Polija, Lietuva, Francija, Zviedrija, Somija, Anglija, ASV un citas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu