Maestro jubilejā filma «Satikšanās. Mariss Jansons un Raimonds Pauls»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sveicot abus izcilos maestro – Raimondu Paulu un Marisu Jansonu – dzimšanas dienā, ceturtdien, 12. janvārī, LTV1 ēterā pulksten 21:15 būs skatāms īpaši veidots raidījums «Satikšanās». Kopā ar mūziķiem, Lielās Ģildes darbiniekiem, komponistu Arturu Maskatu un arī pašu Raimondu Paulu atcerēsimies, kā notika abu mūziķu tikšanās uz vienas skatuves pērnā gada rudenī.

Ir notikumi mūzikā, kuri neizdzēšami paliek atmiņā. Tāda bija arī ilgi gaidītā divu maestro – Marisa Jansona un Raimonda Paula – muzikālā tikšanās uz Lielās Ģildes skatuves. Marisa Jansona roku vadīti, Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķi uzbūra brīnumaini spilgtu H. Berlioza «Fantastiskās simfonijas» tēlu pasauli. Koncerta otrajā daļā uz skatuves kāpa abi izcilie mūziķi. Viņu saspēlē valdīja pilnīga saskaņa un muzicēšanas prieks, atskaņojot gan Dž. Gēršvina «Rapsodiju blūza stilā», gan Raimonda Paula mūziku.

Latvijas Televīzija bija klāt šajā īpašajā brīdī. TV kameras fiksēja ne tikai koncertu, bet arī satraukuma un emociju pilnos mēģinājumus un brīžus aizkulisēs. Abi maestro janvārī svin dzimšanas dienas –Raimonds Pauls – 12. janvārī un Mariss Jansons – 14. janvārī. Sveicot abus izcilos mūziķus, atcerēsimies, kā tapa šis Latvijas mūzikas pasaulē tik īpašais notikums, kas ne tikai sagādājis pozitīvas emocijas daudziem klausītājiem, bet arī piepildījis Marisa Jansona sen lolotu sapni – uzstāties kopā ar Maestro Raimondu Paulu.

Raidījumu veidoja redaktore Maija Amoliņa, režisore Zane Gargažina, operatori Mārtiņš Šalmis, Harijs Katlaps, videoinženieris Māris Martužs.

«Satikšanās. Mariss Jansons un Raimonds Pauls» LTV1 ēterā, kā arī www.replay.lv, būs skatāms ceturtdien, 12. janvārī, pulksten 21:15.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu