Deividam Bovijam 70!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 8. janvārī, savu 70. jubileju svinētu Deivids Bovijs, kurš aizsaulē devās gandrīz tieši pirms gada, pēc sava pēdējā albuma izdošanas.

Jau ziņots, ka vakar Lielbritānijas raidsabiedrībā BBC demonstrēta jauna dokumentālā filma – «David Bowie: The Last Five Years», kas vēsta par Bovija pēdējo divu albumu tapšanu un atklāj jaunas detaļas par Bovija slimību. Filmas veidotāji apgalvo, ka Bovija pēdējais singls «Lazarus» nebija viņa «atvadu dāvana» faniem, jo par savu neārstējamo slimību viņš uzzināja tikai trīs mēnešus pirms nāves.

Šodien klajā nāk arī jauns Bovija EP «No Plan», kurā iekļautas dziesmas, kas sarakstītas izrādei «Lazarus».

Ņujorkā pirmizrādītā teātra izrāde ar tādu pašu nosaukumu balstīta uz Bovija 1976. gada kinolentes «The Man Who Fell To Earth» motīviem un stāsta par Tomasu Ņūtonu - no alkohola atkarīgu citplanētieti.

Noskaties dziesmas «No Plan» video!

Atgādinām, ka pagājušogad Bovijs izdeva albumu «Blackstar», kas vizuāli stilizēts ar melnu zvaigzni ★ un kas muzikāli bija būtiski atšķirīgs no visa, kas līdz šim atrodams Bovija diskogrāfijā. Pēc pāris dienām Bovijs nomira, liekot faniem domāt, ka albums ir viņa atvadu vēstule, kurā viņš apzināti sevi un pasauli sagatavo savai aiziešanai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu