Noskaidrotas pirktākās 2016. gada vinilplates Lielbritānijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pateicoties Deivida Bovija (David Bowie) atvadu vēstulei - albumam «Blackstar», vinilplašu pārdošanas apjoms Lielbritānijā pagājušogad būtiski palielinājies, sasniedzot labākos komerciālos rādītājus pēdējo 25 gadu laikā, liecina Lielbritānijas Fonogrāfijas industrijas federācijas (BPI) dati.

Kopējais pārdoto vinilplašu skaits sasniedzis 3,2 miljonus, kas ir par 53% vairāk nekā 2015. gadā.

Vispieprasītākā plate bija Bovija «Blackstar», kas pārdota divreiz lielākā skaitā nekā 2015. gada pieprasītākā plate - Adeles «25».

Vēl aizvien ļoti pieprasīta ir nelaiķes Eimijas Vainhausas plate «Back To Black», kas šogad ir otra komerciāli veiksmīgākā. 3. vietā filmas «Guardians of the Galaxy» izlase, 4. vietā Oksfordas grupas «Radiohead» ieraksts «A Moon Shaped Pool», bet top5 noslēdz klasiskais «Fleetwood Mac» albums «Rumours» (1977).

Tomēr atgādinām, ka vinila apjoms vēl aizvien veido nelielu daļu - tikai 2,6% no visa mūzikas industrijas ierakstu apgrozījuma. Kompaktdisku pārdošana turpina lejupslīdi (-11,7%), būtiski samazinās arī digitālo lejupielāžu skaits (-29,9%).

Top10 pirktākās vinilplates Lielbritānijā 2016. gadā

1) David Bowie «Blackstar»

2) Amy Winehouse «Back To Black»

3) Izlase «Guardians of the Galaxy Mix 1»

4) Radiohead «A Moon Shaped Pool»

5) Fleetwood Mac «Rumours»

6) The Stone Roses «Stone Roses»

7) Bob Marley «Legend»

8) The Beatles «Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band»

9) Prince «Purple Rain»

10) Nirvana «Nevermind»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu