Sirmais: Nelsona un Jansona nominācijas «Grammy» apliecina diriģentu unikalitāti un vērtību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Diriģentu Andra Nelsona un Marisa Jansona nominācijas ASV mūzikas balvai «Grammy» liecina par diriģentu unikalitāti un vērtību, teica diriģents Māris Sirmais.

Viņš uzskata, ka «Grammy» balvu ir pelnījuši abi diriģenti - Jansons visu savu mūžu ir veltījis mūzikai un mākslai, ko parāda viņa popularitāte un lielā mūziķu mīlestība pret diriģentu, savukārt Nelsons ir jaunās paaudzes zvaigzne.

Sirmais atzīmēja, ka ASV šāds notikums inteliģentiem un izglītotiem cilvēkiem rada jautājumu, kas ir Latvija un no kurienes nāk tādi talantīgi cilvēki. Turklāt nominācija «Grammy» balvai pievērš uzmanību cilvēkiem, kas mazāk interesējas par koncertu apmeklēšanu.

Vienlaikus diriģents uzskata, ka tas, ko Nelsons un Jansons dara ikdienā, ir daudz vērtīgāks par «Grammy» balvu, bet no sabiedrības viedokļa balva pievērš vēl lielāku uzmanību mūziķiem.

Jau ziņots, ka Latvijas diriģenti Nelsons un Jansons nominēti prestižajai ASV mūzikas balvai «Grammy» kategorijā «Labākais orķestra sniegums», līdz ar to viņu vadītie orķestri sacentīsies savā starpā.

Jansons balvai izvirzīts par Sergeja Prokofjeva Piektās simfonijas ierakstu kopā ar Karalisko Concertgebouw orķestri.

Nelsons uz balvu pretendē par «Deutsche Grammophon» izdotajiem Dmitrija Šostakoviča 5., 8. un 9.simfonijas ierakstiem «Shostakovich: Under Stalin's Shadow - Symphonies Nos. 5, 8 & 9», kas tapis Bostonas simfoniskā orķestra izpildījumā.

Nelsons šogad saņēma «Grammy» balvu par viņa vadībā ierakstīto Dmitrija Šostakoviča 10.simfoniju «Shostakovich: Under Stalin's Shadow - Symphony No.10».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu