Jūrmalā būs skatāmas režisora Deivida Linča litogrāfijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 18. līdz 22. jūlijam norisināsies starptautiskais laikmetīgās mākslas gadatirgus «Jūrmala Art Fair – 2018», kura centrālais notikums būs kinorežisora Deivida Linča darbu izstāde.

Pasākumā varēs iepazīt 37 Linča litogrāfijas, kas tapušas pēdējos 10 gados, kad režisors uz laiku pārtrauca savu darbu kino, lai pievērstos savam aicinājumam mākslā. Visi darbi noformēti atbilstoši muzeju standartiem. Litogrāfijas limitētā tirāžā iekļautas arī privātkolekcijās un muzeju kolekcijās visā pasaulē. Litogrāfijās attēlotie autora psihodēliskie tēli un melnais humors neatstās vienaldzīgu nevienu.

«Jūrmala Art Fair» ietvaros notiks Deivida Linča īsfilmu demonstrēšana, kā arī interaktīvs dialogs ar režisoru, izmantojot «Skype» platformu.

Starptautiskais laikmetīgās mākslas gadatirgus «Jūrmala Art Fair – 2018» norisināsies jau otro gadu. Tas notiks no 18. līdz 22. jūlijam viesnīcā «Light House Hotel Jurmala», informē gadatirgus organizatore Viktorija Zaiceva.

«Mūsu mērķis ir bagātināt laikmetīgās mākslas telpu Latvijā, palīdzēt izprast modernās mākslas darbus, kā arī padarīt Latvijai pieejamākus pasaules mēroga autoru darbus,» stāsta Zaiceva.

Pēc «Jūrmala Art Fair» organizatoru vārdiem, Latvijas sabiedrībai būs iespēja iepazīties ar mākslas darbiem, kas ir jau atzīti pasaules mākslas tirgū. «Turklāt mēs vēlamies palīdzēt tiem, kuri interesējas par laikmetīgās mākslas attīstību Latvijā, satikties ar mākslas nozares profesionāļiem, apmeklēt lekcijas un saņemt privātas konsultācijas,» uzsver Zaiceva.

Tāpat, kā atzīmēja organizatori, pasākumā norisināsies arī Itālijas, Tibetas un Krievijas modernās mākslas profesionāļu meistarklases un lekcijas. Tā, piemēram, ar «thangkas» mākslas prezentāciju uzstāsies Misters Žao (Mr Zhao) no Tibetas, būs iespēja piedalīties itāļu mākslas terapeites Monas Līzas Tīnas lekcijā un viņas filmas prezentācijā, Maskavas Mākslas biznesa un antikvariāta institūta dibinātājas Irinas Kolosovas lekcijā «Mākslas menedžments: spēles noteikumi», kā arī notiks īpaša laikmetīgās mākslas meistarklase bērniem. «Jūrmala Art Fair» norisināsies arī 17 gadus jaunās latviešu mākslinieces Polīnas Košeļas performance.

Lielākā daļa gadatirgus pasākumu ir bez maksas un atvērti visiem apmeklētājiem. «Mēs vēlamies, lai māksla būtu vienlīdz pieejama visiem. «Jūrmala Art Fair» ir lieliska iespēja uzzināt vairāk, iepazīt kolekcionēšanas tradīciju, apmeklēt unikālas lekcijas un meistarklases», uzsver Viktorija Zaiceva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu