Nīls Jangs jaunajā platē dzied ziņu virsrakstus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

71 gadu vecais Kanādā dzimušais mūziķis Nīls Jangs (Neil Young) šogad (9.decembrī) laidis klajā jau otro albumu «Peace Trail», kurā iekļautas desmit dziesmas par politiku, melīgām ziņām, slikto attieksmi pret indiāņiem, viedtālruņu zombijiem, policistiem, kuriem patīk šaut pa labi un pa kreisi un Flintas (Mičiganas štats) dzeramā ūdens krīzi. Šovasar tika izdots arī koncertalbums «Earth».

Nīls Jangs vienmēr ar savu mūziku ir reaģējis uz pasaules turbulencēm. Tā tas bija septiņdesmitajos gados, deviņdesmito sākumā, 2006. gadā, kad viņš izdeva albumu «Living With War» (skat. recenziju), kurā ķērās pie kakla ASV prezidentam Džordžam Bušam un aicināja gāzt melīgo Teksasas kovboju, un tā tas ir šodien. Jaunais ieraksts «Peace Trail» ir šā laikmeta liecība.

Foto: Publicitātes foto

Albums ierakstīts četrās dienās Malibu, Kalifornijā pie slavenākā mūzikas industrijas bārdaiņa Rika Rubina (Rick Rubin) viņa «Shangri La» studijā.

Dziesmas ieskaņotas vieglā kantri folka manierē ar bundzinieku Džimu Keltneru (Jim Keltner) un basistu Polu Bušnelu (Paul Bushnell).

«Well I can't stop workin'/'cause I like to work when nothin' else is goin' on,» vienā no dziesmām dzied Jangs, kurš tiešām nespēj nosēdēt rokas klēpī salicis. «Peace Trail» ir viņa 37. studijas albums.

Dziesmā «Glass Accident» var saklausīt arī ko personisku, proti Janga šķiršanos no sievas Pegijas, ar kuru kopā viņš bija 36 gadus.

Savukārt noslēdzošajā albuma dziesmā «My New Robot» izmantota dīvaina robota balss.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu