Jansons un Nelsons sacenšas par «Grammy» balvu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Astrid Ackermann

Diriģenti Mariss Jansons un Andris Nelsons nominēti prestižajai ASV mūzikas ierakstu balvai «Grammy», liecina balvas mājaslapā pieejamā informācija. Abi diriģenti uz apbalvojumu pretendē kategorijā «Labākais orķestra sniegums», kas nozīmē, ka viņu vadīto orķestru ieraksti sacentīsies savā starpā.

Jansons balvai izvirzīts par Sergeja Prokofjeva Piektās simfonijas ierakstu kopā ar Karalisko Concertgebouw orķestri. Savukārt Nelsons uz balvu pretendē par Dmitrija Šostakoviča Piektās, Astotās un Devītās simfonijas ierakstu, kas tapis Bostonas simfoniskā orķestra izpildījumā.

Par labākā orķestra sniegumu abiem būs jāsacenšas arī ar Maiklu Tilsonu-Tomasu un viņa vadīto Sanfrancisko simfonisko orķestri, Nēmi Jervi un Romāņu Šveices orķestri, kā arī Alanu Gilbertu un Ņujorkas filharmonijas orķestri.

Jāatgādina, ka Andris Nelsons kopā ar Bostonas orķestri šā gada sākumā jau ieguva Grammy par ierakstu cikla Shostakovich Under Stalin’s Shadow/Šostakovičs Staļina ēnā pirmo daļu (Desmitā simfonija un pasakalja no komponista operas Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta). Savukārt Mariss Jansons 2006. gadā saņēma Grammy par Šostakoviča Trīspadsmitās simfonijas ierakstu.

«Grammy» balvas pasniegšanas ceremonija paredzēta 12. februārī Losandželosā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu