«The Rolling Stones» blūza albums ir klāt!

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Britu rokmūzikas grupa «The Rolling Stones», kura 60. gados bieži koncertos spēlēja amerikāņu blūza standartus, šonedēļ laidusi klajā pirms kāda laika solīto blūza albumu «Blue & Lonesome».

Kā pirms kāda laika atklājis grupas ilglaicīgais producents Dons Vass (Don Was), jauno blūza kaverversiju albumu «stouni» ierakstīja pēc vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem izveidot ierakstu ar jaunām oriģināldziesmām.

«Mēs devāmies uz studiju, lai ierakstītu dažas jaunas dziesmas. Trešajā dienā nonācām strupceļā. Kīts [Ričardss] ierosināja, ka radošās attīrīšanās nolūkos varētu uzspēlēt «Little Walter» dziesmu «Blue and Lonesome»,» stāsta producents, kurš ar grupu sadarbojas kopš 1994. gada.

«Telpā valdošais noskaņojums trīs ar pusi minūšu laikā pilnībā mainījās. Mēs nolēmām paspēlēt vēl vienu dziesmu, pēc tam vēl citu,» atceras Vass. «Viņi sauca dziesmas, ko zina un kuras viņiem patīk. Tas bija ļoti spontāni. Dienas beigās bijām ierakstījuši sešas dziesmas.»

Tā radās šis blūza kaverversiju albums.

Trīs dienu laikā ierakstītajā albumā iekļautas kopumā 12 dziesmas, to skaitā blūza izpildītāju Džimija Rīda, Villija Diksona, Edija Teilora, «Little Walter» un «Howlin’ Wolf» dziesmu kaverversijas.

Divās dziesmās piedalās mūziķis Ēriks Kleptons, ko «The Rolling Stones» ieraksta laikā nejauši satika «British Grove» ierakstu studijā Londonā.

Šis ir grupas pirmais albums pēc 11 gadu pārtraukuma. Pēdējais ieraksts «A Bigger Bang» iznāca 2005. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu