Dž.Dž.Džilindžers Daugavpils teātrī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Džeina Saulīte

1. decembrī plkst.18.30 Daugavpils teātrī notiks Dž.Dž.Džilindžera iestudētās liriskās komēdijas «Iemīlējās muļķis muļķītē» pirmizrāde, informē teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Janīna Ivanova. Lai arī Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs ir iestudējis izrādes vairākos Latvijas teātros - Dailes teātrī, Latvijas Nacionālajā teātrī, Jaunajā Rīgas teātrī, Liepājas teātrī un Valmieras Drāmas teātrī -, šis iestudējums kļūs par pirmo Daugavpils teātrī.

Iestudējuma «Iemīlējās muļķis muļķītē» pamatā ir mūsdienu krievu dramaturga Sergeja Rubes luga «Žuljeta» Ilmāra Šlāpina tulkojumā. Rube ir Vācijā dzīvojošs dramaturgs, kura traģikomēdija «Žuljeta» ieguva starptautiskā konkursa «Badenvailer - 2010» galveno prēmiju (konkurss rakstniekiem, kuri raksta krievu valodā, bet dzīvo ārzemēs).

Pati luga vēsta par diviem dzīves pabērniem, kurus liktenis savedis kopā. Džuljeta ir pamuļķīte, kura visā raugās ar mīlestības pilnām acīm, bet nav nevienam vajadzīga, pat savai ģimenei. Rahmanovs ir izbijis cirka mākslinieks, kurš pēc gūtās traumas pārkvalificējies par burvju mākslinieku un pavada savas dienas, apmuļķojot cilvēkus. Kādu dienu ciniķis Rahmanovs satiek dīvaino Džuljetu. Šīs divas pilnīgi atšķirīgās pasaules saduras, un abu dzīve neatgriezeniski mainās.

Iestudējuma «Iemīlējās muļķis muļķītē» skatuves noformējumu veido scenogrāfs Kristians Brekte, kostīmu māksliniece - Anna Heinrihsone. Galvenajās lomās - Andris Bulis un Zanda Mankopa.

Tuvākā izrāde - 2.decembrī plkst.18.30.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu