«Melānijas hronika» gūst atzinību Tallinas filmu festivālā «Melnās naktis»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Viestura Kairiša spēlfilma «Melānijas hronika» Tallinas starptautiskajā filmu festivālā «Melnās naktis» saņēma balvu - bronzas vilka statueti - par labāko operatora darbu.

Kā informēja filmas komunikācijas kampaņas vadītāja Zane Ozola, balvu saņēma filmas «Melānijas hronika» operators Gints Bērziņš.

«Melānijas hronika» bija vienīgā Baltijas valstu filma, kas starp 12 filmām bija iekļauta Tallinas filmu festivāla «Melnās naktis» konkursa skatē un kuras itāļu kinoproducenta un režisora Uberto Pazolīni vadībā vērtēja starptautiskā žūrija.

«Absolūts un neliekuļots prieks par šo balvu! Filmēt «Melānijas hroniku» bija emocionāli smagi. Jebkurā gadījumā tas bija liels izaicinājums gan no radošās puses, gan tīri tehniski, pieņemot dažādus, brīžam arī ne tik patīkamus lēmumus. Bet ir prieks apzināties, ka tas nav velti un ka tas ir novērtēts. Un novērtēts līdz ar šo balvu ir arī visas filmēšanas grupas darbs. Jebkurš «Melānijas hronikas» sasniegums ir veltījums visiem uz Sibīriju izsūtītajiem,» pēc balvas saņemšanas sacīja filmas operators Gints Bērziņš.

Somijas kinoteātros filmu «Melānijas hronika» rādīs jau decembra beigās, un pēc pirmizrādes Tallinā Somijas lielākais laikraksts «Helsingin Sanomat» 23.novembrī par «Melānijas hroniku» rakstīja, ka «iespējams, šī ir pirmā par vēsturi stāstošā latviešu filma, kuru var ieteikt ārzemniekam.»

Filma «Melānijas hronika» ir Latvijas («Mistrus Media»), Somijas («Inland Films») un Čehijas («8HeadsProductions») kopprodukcija.

Filmā galveno lomu atveido šveiciešu aktrise Sabīne Timoteo, kura filmējusies tādās filmās kā Alises Rorvaheres «Brīnumi», Filipa Greninga filmā «Mīlestība, nauda, mīlestības», kas godalgotas Kannu, Berlīnes un citos festivālos. Sabīne Timoteo pagājušā gadā tika atzīta par Šveices labāko aktrisi kino.

Viestura Kairiša jauno spēlfilmu «Melānijas hronika» turpina demonstrēt 200 dažādās vietās Latvijā, un mēneša laikā to jau noskatījušies 60 000 skatītāju.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu