Elena Dedženeresa saņem ASV augstāko civilo apbalvojumu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

ASV Baltajā namā otrdien svinīgā ceremonijā tika pasniegts ASV augstākais civilais apgalvojums - prezidenta Brīvības medaļas. Balvu no prezidenta Baraka Obamas rokām saņēma virkne ASV slavenību, to vidū humoriste un TV šovu vadītāja Elena Dedženeresa, aktieri Roberts de Niro un Toms Henks, pazīstami sportisti, arhitekti un filantropi.

Apbalvoto vidū bija arī basketbolists Maikls Džordans, aktieris Roberts Redfords, labdarības fonda dibinātāji Bils un Melinda Geitsi, arhitekti Frenks Gerijs un Maija Lina, mūziķi Brūss Springstīns un Daiena Rosa.

Pēc nāves medaļa piešķirta vienai no pirmajiem datorguru Greisai Hoperei un indiāņu tiesību aktīvistei Eloīsai Kobellai.

Brīvības medaļa tiek piešķirta cilvēkiem, kas devuši lielu ieguldījumu Savienoto Valstu drošībā, kultūrā un mākslā, atbalstījuši valsts intereses un mieru pasaulē.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu