Stings uzstājas Parīzes koncertzāle «Bataclan»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pērn teroristu uzbrukumā cietusī Parīzes koncertzāle «Bataclan» sestdienas vakarā no jauna tika atvērta ar britu rokzvaigznes Stinga koncertu dienu pirms šī terorakta pirmās gadskārtas. Islāmistu sarīkotajos uzbrukumos Parīzē pērnā gada 13. un 14.novembrī tika noslepkavoti 130 cilvēki, tajā skaitā 90 amerikāņu rokgrupas «Eagles of Death Metal» koncerta apmeklētāji koncertzālē «Bataclan».

«Mēs viņus neaizmirsīsim,» Stings franču valodā paziņoja koncerta apmeklētājiem pēc klusuma brīža, ar kuru tika godināta 130 upuru piemiņa.

«Šovakar mums jāpaveic divi uzdevumi: pirmkārt, jāatceras tie, kas zaudēja dzīvību uzbrukumā, un pēc tam jāsvin dzīve un mūzika šajā vēsturiskajā vietā,»

sacīja Stings.

Stings sāka emocionāli uzlādēto koncertu ar dziesmu «Fragile». Daudzi pūlī raudāja šīs dziesmas laikā, bet pēc tās Stings sajūsmināja publiku ar dziesmu «Message In a Bottle».

Stinga koncertu, uz kuru biļetes otrdien tika izpārdotas stundas laikā, apmeklēja desmitiem «Bataclan» uzbrukumā izdzīvojušo.

Sting
Sting Foto: AP/Scanpix

Stings koncerta laikā pieminēja arī pēdējā gada laikā mirušos mūzikas pasaules dižgarus – Deividu Boviju, Prinsu, Lemiju no «Motorhead», Glenu Fraju un Leonardu Koenu.

Šonedēļ Stings laidis klajā jaunu albumu «57th & 9th».

Koncertzāles vadība liedza ieeju koncertā diviem grupas «Eagles of Death Metal» dalībniekiem tās vadošā dziedātāja skandalozu izteikumu dēļ.

«Viņi atnāca, es viņus izmetu ārā – ir lietas, ko nevar piedot,» sacīja viens no «Bataclan» direktoriem Žils Fritoss.

«Eagles of Death Metal» vadošais dziedātājs Džesijs Hjūzs šogad izteica pieņēmumu, ka «Bataclan» musulmaņu personāls varētu būt iesaistīts pagājušā gada 13. novembra teroraktos. Hjūzs ir viens no abiem grupas dalībniekiem, kas sestdien netika ielaisti koncertā.

Visi ienākumi no koncerta tiks ziedoti divām labdarības organizācijām, kas strādā ar Parīzes uzbrukumu upuriem.

No 16. novembra divus vakarus pēc kārtas «Bataclan» spēlēs cits britu rokeris Pīts Dohertijs, kuram sekos senegālieša Jusu Ndūra un viņa grupas «Super Etoile de Dakar» uzstāšanās, bet nākamā būs britu dziedātāja Marianna Feitfula.

Džihādistu grupējuma «Islāma valsts» uzbrukumu vilnis ir dziļi satricinājis Franciju, bet premjerministrs Manuels Valss sestdien solīja, ka «islāmistu terorisms» tiks sakauts reizi par visām reizēm.

Bataclan koncertzāle
Bataclan koncertzāle Foto: REUTERS/Scanpix

«Terorisms dos mums triecienu atkal,» viņš brīdināja.

«Tomēr mūsos ir visi resursi, lai pretotos, un viss spēks, lai to sakautu,» piebilda Valss.

Sestdien pie «Bataclan» pastiprinātas drošības apstākļos tika nolikti ziedi un svecītes.

Svētdien Francijas prezidents Fransuā Olands un Parīzes mērs Anna Idalgo atklās piemiņas plāksnes pie «Bataclan» un pārējām šajos uzbrukumos cietušajām vietām – nacionālā stadiona, restorāniem un bāriem.

Gadu pēc šiem teroraktiem slimnīcās turpina ārstēties deviņi no apmēram 400 tajos ievainotajiem cilvēkiem.

Francijā vēl arvien ir spēkā ārkārtas stāvoklis, savukārt terorisms un islāma loma ir kļuvuši par svarīgiem tematiem sešus mēnešus pirms Francijas prezidenta vēlēšanām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu