Reperis Komons izdod protesta albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Amerikāņu reperis Komons (Common), kurš ir viens no leģendārās neosoula kustības «Soulquarians» dalībniekiem, laidis klajā savu «melnādaino dzīvēm ir svars» («Black Lives Matter») tēmai veltīto skaņuplati.

«Black America Again» (sākotnēji nosaukums iecerēts Little Chicago Boy) ir repera jau 11. studijas darbs, kas seko politiski ne mazāk uzlādētajam albumam «Nobody Smiling» (2014).

Albums ierindojams vienā plauktā ar Diandželo (D'Angelo) plati «Black Messiah», kas tapa pirms diviem gadiem pēc masu grautiņiem un nemieriem Fērgusonā (pret to, ka policists augustā nošāva 18 gadus veco melnādaino jaunekli Maiklu Braunu (Michael Brown) un palika nesodīts), Komptonas (Kalifornijā) repera Kendrika Lamāra (Kendrick Lamar) ierakstu «To Pimp A Butterfly» un Bejonsē (Beyoncé) «Lemonade».

Komons savā albumā cenšas celt afroamerikāņu pašapziņu un aicina pašiem pārrakstīt savu vēsturi.

Ierakstu producējis bundzinieks no Detroitas Karīms Riginss (Karriem Riggins), un albumā kā viesmākslinieki piedalās daudzi prominenti mūziķi - Stīvijs Vonders, Džons Ledžends, Roberts Glaspers u.c.

Ņemot vērā to, ka par ASV prezidentu kļuvis Donalds Tramps, kurš ne pārāk glaimojoši izteicies par afroamerikāņiem, šāda rakstura albumi tiks radīti arvien biežāk.

Kopā ar albumu izdota 21 minūti gara īsfilma. Noskaties!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu