Kinoteātros: nopietns konkurences pieteikums Stenlijam Kubrikam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Šonedēļ līdz ar pirmizrādēm visā pasaulē arī Latvijas kinoteātros pirmizrādi piedzīvos kino kritiķu slavēts fantastikas trilleris «Atnācēji» («Arrival»). Tas kino ekspertu vidū tiek dēvēts par vienu no šā žanra labākajiem piemēriem, īpaši izceļot vēstījuma briedumu, vizuālo krāšņumu un elpu aizraujošo spriedzes ritmu.

Fantastikas trilleris «Atnācēji» vēsta par dienu, kad mūsu civilizāciju apciemo mistiski kosmosa kuģi. Daudzu valstu valdības nekavējoties izveido elitāras ekspertu komandas, kuru uzdevums ir noskaidrot atnācēju vizītes mērķi. Amerikas Savienoto Valstu ekspertu grupu vada valodniece un komunikācijas speciāliste Luisa Benksa. Tiesa, notikumi attīstās ļoti strauji un cilvēce jau ir uz globāla kara robežas. Luisai vēl nepieredzētas spriedzes apstākļos nākas darīt visu, ko vien viņa spēj, lai novērstu katastrofu un atrastu atbildi uz jautājumu, kāpēc svešinieki ir ieradušies šeit.

Tie kino kritiķi, kuriem filmu «Atnācēji» ir izdevies redzēt kādā kinofestivālā, nebaidās apgalvot, ka tā ir cienīga stāvēt blakus leģendārā režisora Stenlija Kubrika simbolu pilnajiem darbiem. «Izcila zinātnes faktu un emociju kombinācija», «piepilda visas vēlmes, kādas vien fantastikas žanra cienītājiem var būt», «viena no ekstraordinārākajām un prātu ietekmējošākajām gada filmām», «izcils fantastikas žanra darbs, kurš ir pārpildīts ar emocionālo inteliģenci» ir tikai daži no apzīmējumiem, kurus kino kritiķi no visas pasaules velta fantastikas trillerim «Atnācēji» .

Filmas «Atnācēji» autors ir viens no mūsdienu Holivudas oriģinālākajiem režisoriem Denī Vilnēvs. Viņa kontā jau ir tādi provokatīvi kino darbi kā «Ienaidnieks», «Gūstekņi» un «Sicario». Tajos grandiozā Holivudas kino estētika un A-klases aktieri organiski mijas ar šim režisoram tik ļoti raksturīgo autorkino rokrakstu.

Arī šajā reizē provokatīvajam režisoram jāvārdu ir teikuši spoži Holivudas aktieri, tai skaitā vairākkārtējie «Oskara» balvas nominanti Emija Adamsa un Džeremijs Reners.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu