Arī «Backstreet Boys» nav sajūsmā, ka Tramps izmanto viņu dziesmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu popgrupas «Backstreet Boys» dalībnieki iebilduši pret dziesmas «I Want It That Way» atskaņošanu ASV prezidenta amata kandidāta Donalda Trampa priekšvēlēšanu kampaņas pasākumos. Dziesma tika izmantota nesenā Trampa kampaņas pasākumā Floridā. «Backstreet Boys» pēc tam paziņoja, ka nevēloties nekādā veidā būt saistīti ar Trampu, un aicināja neatskaņot grupas skaņdarbus turpmākajos pasākumos.

«Mēs neesam nekādā veidā saistīti ar Trampa nometni,» paziņoja grupas pārstāvis.

Kopš sākās priekšvēlēšanu kampaņas, daudzi mūziķi izteikuši iebildumu pret viņu darbu izpildīšanu Trampa uzstāšanās reizēs. To vidū ir kanādiešu mūziķis Nīls Jangs, grupa «R.E.M.», dziedātājs Džeks Vaits, grupas «Queen» dalībnieks Braiens Mejs, pianists Eltons Džons un popzvaigzne Adele.

Taču rokgrupas «The Rolling Stones» solists Miks Džegers, kurš arī nopēla viņa dziesmu spēlēšanu Trampa priekšvēlēšanu pasākumos, atzīst, ka mūziķi tur neko nevarot darīt.

«ASV publiskās vietās, piemēram, «Madison Square Garden» vai teātrī, var atskaņot jebkādu mūziku, un to nav iespējams aizliegt. Viņi var spēlēt, ko grib,» tvītoja Džegers.

Politiķu un mūziķu strīdi par dziesmu izmantošanu kampaņās ir pretrunīgs jautājums kopš 1984. gada, kad rokmūziķis Brūss Springstīns nopēla ASV prezidentu Ronaldu Reiganu par ieceri pārvēlēšanas kampaņā lietot dziesmu «Born in the USA».

Autortiesību likumi ļauj politisko kampaņu pasākumos atskaņot mūzikas ierakstus, ja norises vieta ieguvusi attiecīgu licenci. Taču izpildītāji var sūdzēties par to reputācijai nodarīto kaitējumu, ja dziesma izmantota, nelūdzot atļauju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu