«Stouni» jauno albumu ierakstīja pēc neveiksmīgiem mēģinājumiem sacerēt savas dziesmas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu rokgrupa «The Rolling Stones» jauno blūza kaverversiju albumu ierakstīja pēc vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem izveidot ierakstu ar jaunām dziesmām, atklājis grupas ilglaicīgais producents Dons Vass.

«Mēs devāmies uz studiju, lai ierakstītu dažas jaunas dziesmas. Trešajā dienā mēs nonācām strupceļā. Kīts [Ričardss] ierosināja, ka radošās attīrīšanās nolūkos varētu uzspēlēt «Little Walter» dziesmu «Blue and Lonesome»,» stāsta producents, kurš ar grupu sadarbojas kopš 1994. gada.

«Telpā valdošais noskaņojums trīs ar pusi minūšu laikā pilnībā mainījās. Mēs nolēmām paspēlēt vēl vienu dziesmu, pēc tam vēl citu,» atceras Vass. «Viņi sauca dziesmas, ko zina un kuras viņiem patīk. Tas bija ļoti spontāni. Dienas beigās bijām ierakstījuši sešas dziesmas.»

Tā radās blūza kaverversiju albums «Blue and Lonesome», par kura izdošanu «The Rolling Stones» paziņoja ceturtdien. Tas ir grupas pirmais studijas albums kopš 2005. gada, kad iznāca «A Bigger Bang».

Jaunais albums nāks klajā 2.decembrī. Trīs dienu laikā ierakstītajā albumā būs iekļautas blūza izpildītāju Džimija Rīda, Villija Diksona, Edija Teilora, «Little Walter» un «Howlin’ Wolf» dziesmu kaverversijas.

«Viņi šo mūziku labi pazīst,» norāda Vass. «Lielāko daļu dziesmu viņi spēlēja karjeras sākumā, uzstājoties klubos Ričmondā. Viņi nespēlē karaokes versijas. Viņi atraduši paši savu veidu, kā interpretēt blūzu.»

Divās dziesmās piedalās mūziķis Ēriks Kleptons, ko «The Rolling Stones» ieraksta laikā nejauši satika «British Grove» ierakstu studijā Londonā.

Pirms paziņojuma par jauno albumu uz vairākām nozīmīgām ēkām Londonā parādījās «The Rolling Stones» simbola - lūpu ar izbāztu mēli - attēls, kas bija nokrāsots zils.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu