Nacionālā filmu festivāla «Lielais Kristaps» atklāšanā īpaši tiek godāts režisors Jānis Streičs

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

6.oktobra vakarā «Splendid palace» kinoteātra viesmīlīgajās telpās tika atklāts gadskārtējais Nacionālais filmu festivāls «Lielais Kristaps», šoreiz atklāšanas pasākums tika veltīts režisoram Jānim Streičam. Uz skatuves kāpa kultūras ministre, pats Jānis Streičs un pat maestro Raimonds Pauls, kurš karjeras laikā ir radījis ne vienu vien kinofilmā dzirdētu dziesmu.

«Lielais Kristaps» ir nozīmīgākais Latvijas kino nozares pasākums, kas dod iespēju vienkopus redzēt un profesionāli izvērtēt Latvijas jaunākās filmas, kā arī godināt Latvijas kino tradīcijas.

Šogad Lielais Kristaps ieguvis nacionālās balvas statusu, balvas tiks pasniegtas 28. reizi.

Kino jomas darbinieki ieradās kinoteātrī, lai piedalītos atklāšanas pasākumā, sveiktu Jāni Streiču un nodotos sarunām ar savas jomas speciālistiem.

Par spīti tik nozīmīgam pasākumam kā nacionālā filmu festivāla atklāšanas ceremonija, viesi bija ieradušies pieticīgos ikdienišķos apģērbos.

Atklāšanas ceremoniju apmeklēja aktrises Zane Daudziņa un Madara Botmane, maestro Raimonds Pauls, režisors Jānis Streičs, aktrise Regīna Razuma un daudzi citi.

Par brīnumu pasākuma viesi tika cienāti galvenokārt ar alu, ne šampanieti, kas parasti tiek dēvēts par svētku dzērienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu