Kailija Minoga neprecēsies Austrālijā, kamēr tur nevarēs salaulāties viendzimuma pāri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN

Austrāliešu dziedātāja Kailija Minoga nelaulāsies dzimtajā Melburnā, kamēr viendzimuma pāriem nebūs tādas pašas tiesības, vēsta britu laikraksts «The Guardian».

48 gadus vecā Minoga un 28 gadus vecais britu aktieris Džošua Sass vēlētos kāzas svinēt Melburnā. «Pastāv iespēja, ka kāzas notiks Melburnā,» ceturtdien teica Sass. «Taču mēs neprecēsimies, kamēr šis likums nebūs pieņemts Austrālijā.»

Sass nedēļas nogalē atklāja kampaņu «Say I Do Down Under» («Saki jāvārdu Austrālijā»), lai panāktu viendzimuma laulību legalizēšanu valstī.

«Es biju šokēts, uzzinot, ka viendzimuma laulības Austrālijā nav atļautas,» viņš teica. «Es nespēju aptvert to, ka man ir tiesības precēties ar cilvēku, ko mīlu, bet kādam citam seksuālās orientācijas dēļ tas nav ļauts.»

Sestdien kampaņu atbalstīja austrāliešu aktrise Margo Robija, raidījumā «Saturday Night Live» valkājot T-kreklu ar tās saukli.

Minoga iepriekš nopēlusi Austrālijas nostāju viendzimuma laulību jautājumā. Viņa izteicās, ka «mīlestība ir mīlestība» un ka valstīs, kurās viendzimuma laulības atļautas, «nepienāca pasaules gals».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu