E.L.Džeimsa pievienojas Holivudas ietekmīgāko rakstnieku topam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN

Ietekmīgāko Holivudas rakstnieku sarakstam pievienojusies erotiskā bestsellera «Fifty Shades of Grey» («Greja piecdesmit nokrāsas») autore E.L.Džeimsa, liecina žurnāla «The Hollywood Reporter» apkopotais tops.

Šogad 25 kino un televīzijā ietekmīgāko rakstnieku sarakstam pievienojušies 11 jaunpienācēji. To vidū ir Džeimsa, kā arī romāna «The Girl on the Train» («Meitene vilcienā») autore Pola Hokinsa un britu fantāzijas stāstu rakstnieks Nīls Geimens.

Saraksta pirmajā vietā ierindojas britu rakstniece Dž.K.Roulinga, kura izveidojusi gaidāmās filmas «Fantastic Beasts and Where to Find Them» scenāriju. Drīzumā televīzijas ekrānos gaidāmas arī viņas ar pseidonīmu Roberts Golbraits sarakstīto detektīvromānu, kā arī grāmatas «The Casual Vacancy» («Nejaušā vakance») ekranizācijas.

Otro vietu ieņem amerikānis Stīvens Kings, ko «The Hollywood Reporter» dēvē par rakstnieku ar visvairāk kino vai televīzijā ekranizētajiem darbiem vēsturē. Nākamā gada februārī klajā nāks Kinga fantāzijas romānu sērijas «The Dark Tower» ekranizācija ar aktieriem Idrisu Elbu un Metjū Makonehiju galvenajās lomās.

Topa trešajā vietā atrodas amerikāņu rakstnieks Džeimss Patersons, kuru biznesa žurnāls «Forbes» trešo gadu pēc kārtas atzinis par pelnošāko rakstnieku pasaulē.

Savukārt ceturto vietu ieņem amerikānis Džordžs R.R.Mārtins, uz kura fantāzijas romānu sēriju balstīts populārais televīzijas seriāls «Game of Thrones» («Troņu spēle»).

Džeimsa ierindojusies saraksta piektajā vietā. Nākamā gada februārī kinoteātros iznāks «Fifty Shades of Grey» turpinājums «Fifty Shades Darker» («Tumsa piecdesmit nokrāsās»), kura reklāmas rullītis iznākšanas dienā tika skatīts 114 miljonus reižu. Džeimsa ir «Fifty Shades» sērijas filmu producente.

Hokinsa sasniegusi topa 19.vietu, savukārt Geimens ierindojas 9.vietā. Sarakstā iekļauti arī rakstnieki Mārgareta Atvuda un Jū Nēsbē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu